Gıda Maddelerine Küresel Isınma Denetimi

Gıda Maddelerine Küresel Isınma Denetimi

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü küresel ısınmanın neticesinde hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı, gıda üretimi ve satışı yapan firmaları sıkı denetim altına aldı.


Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek ürünlere karşı savaş açtı. Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi gıda maddelerinin hijyenik ve sağlıklı ortamlarda korunmadığı taktirde, çok çabuk bozulmasına neden oluyor. Bozuk ürünlerin halka satılmaması ve esnafın uygun şartlarda muhafaza edilmelerinin sağlanması için Zabıta Müdürlüğü ekipleri gece gündüz demeden denetimlerini sürdürüyorlar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediyesi Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi neticesinde gıda maddesi üretimi ve satımı yapan esnafımızın çok dikkatli olmaları ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları gerekmektedir. Halkımızın da alışveriş yaparken her zamankinden daha dikkatli olmaları ve herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşırlar ise Alo 153 veya bilgi@cubuk.bel.tr adresine derhal bildirsinler. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz aralıksız denetimlerini sürdürüyorlar. Amacımız hem halkımızı hem de esnafımızı olumsuz şartlardan korumaktır.” Dedi (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.