Geleneksel Usulle Yapılan Fermente Sucuk

Geleneksel Usulle Yapılan Fermente Sucuk

Bizim Köy Sucukları, Türk sofralarında kendine yer edinebilmiş, Türkler tarafından günün her öğününde sevilerek tüketilen nadir gıdalardan biridir

Geleneksel Usulle Yapılan Fermente Sucuk

 

Bizim Köy Sucukları, Türk sofralarında kendine yer edinebilmiş, Türkler tarafından günün her öğününde sevilerek tüketilen nadir gıdalardan biridir.

 

İsterseniz sabah kahvaltılarında kendi yağı ile tavada pişirerek (tereyağı ile de pişirilebilir), üzerine yumurta kırarak isterseniz akşam nohut, kuru fasülye gibi lezzetli yemeklerin içerisine yemeklerin lezzetine lezzet katmak için ufak parçalar şeklinde ekleyerek pek çok şekilde afiyetle tüketebilirsiniz.

 

Bizim Köy Sepeti (www.biizmkoysucuklari.com)  tarafından özel olarak ürettiğimiz Bizim Köy Sucukları her öğününüzde afiyetle tüketebileceğiniz katkısız, fermente, doğal geleneksel yöntemlerle sucukları üretiyoruz.

 

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Aydos yaylalarında otlattığımız yaylım hayvanlarının lezzetli etlerinden size ve sevdiklerinize, sofralarınıza yaraşır en lezzetli Bizim Köy Sucukları tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Sizde yüzde yüz dana etli sucuğun tadına varın.

 

Bizim Köy Sucukları yüzde yüz dana eti içerir.

 

Sucuk, Anadolu başta olmak üzere Balkanlar ve Orta Asya’da sıkça tüketilen gıdalardan biridir. İlk ortaya çıkışı çok eskilere dayanmaktadır. Ancak bugün orta çağdan daha fazla talep edildiğini ve buna karşılık fazla üretimi yapıldığını biliyoruz.

 

Anlatılan hikayelere göre eski çağda yaşamış tarım işçilerinin uzun süren çalışma saatleri içerisinde et yemek istemişlerdir. Etlerin sıcak havalarda bozulmasını engellemek için eti çeşitli şekillerde muhafaza etmeye çalışmışlardır. Öce kuruttukları etleri tüketen atalarımız daha sonra pastırma ve sucuk yaparak tüketmeye çalışmışlardır. Eti tuzu ve çeşitli baharatları kullanarak yapılan sucuk, zaman içerisinde günümüzdeki haline gelmiştir.  Atalarımızdan eti nasıl baharatlayacağımızı, nasıl yapacağımızı ve hangi yöntemlerle kurutacağımızı öğrenirken, bu doğal ve güzel Bizim Köy Sucukları formülü en önemli miras olarak bizlere kalmıştır.

 

En lezzetli sucukları yapmak için öncelikle etin kalitesi önemlidir. Yaylalarda fendi yemden uzak, otlaklarda kekik ve endemik bitkilerle beslenen büyükbaş hayvanların eti kullanılmalıdır. Kemiklerinden ayrılan etler kendi yağı ile birlikte küçük parçalara ayrılır ve kıyma makinasında kıyılır. Ortaya çıkan kıyma özel baharatlala ve tuzla karıştırılır. Sonra baharatla harmanlanan kıymaya bir süre dinlendirilir.

 

Yine kendi hayvanlarımızdan çıkardığımız ve özel temizleme yöntemiyle temizlenerek kurutulan bağırsaklara dolumu yapılan sucuklar için en önemli konu kurutma şeklidir. Geçmişte de dolum yapılan sucuklarda saklayacak yer en önemli unsur olmuştur. Böylelikle atalarımız baharatlanmış kıymayı saklamak için çeşitli şeyler denemişlerdir. Eski çağda atalarımız hiçbir şeyi ziyan etmemeye çalışmışlardır. Bu yüzden yetiştirdikleri hayvanların bağırsaklarını sucuğun ana maddesi kıymayı saklayacak en etkili yer olduğunu keşfetmişlerdir. Bizde atalarımızın tariflerine göre Bizim Köy Sucuklarını üretmekteyiz. Böylelikle modern zamanda adını sıklıkla duyduğumuz sucuk günümüzdeki halini almıştır. Bizim Köy Sucukları siparişe göre üretilmektedir.

 

Fermente ve katkısız Bizim Köy Sucukları için internet adresimizi ziyaret edin.

www.bizimkoysepeti.com

 

1imgl1838.jpg1imgl1854.jpg1imgl1870.jpg1imgl1917.jpg1imgl1947.jpg1imgl1870-001.jpg1imgl1859.jpgi1mgl1851.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.