Gazi Uğurlan'dı

Gazi Uğurlan'dı

GÜNEYDOĞU GAZİSİ KAHRAMANLAR GİBİ KARŞILANIP, KAHRAMANLAR GİBİ UĞURLANDI.


07.06.2007 Tarihinde Siirt’in Silvan ilçesinde operasyon dönüşü, Bölücü Terör Örgütü hain PKK teröristlerince yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4 Askerimiz şehit olmuş ve 4 Askerimizde yaralanmıştı. Yaralı olarak kurtulan Askerlerimizden biride İlçemiz Yukarı Çavundur Beldesi halkından Bahtiyar EKİCİ'nin Oğlu Engin EKİCİ’ydi. Tedavi sonrası izne gelen Gazimiz belde halkı tarafından coşkuyla

Karşılanarak halkımız tarafından baş tacı edildi.
Çubuk ilçesi Terör mağdurları Derneği Başkanı Zeki AVAN, Şehit babası Ramazan GERGİN, Dursun ÇOBAN, dernek üyesi Erdoğan YAZICI, ailesi ve köylüleri tarafından; Gelişinde nasıl coşkuyla karşılandıysa, tekrar Vatani vazifesini yapmak üzere birliğine geri giderken de Kahramanca uğurlandı.




Uğurlama sırasında Çubuk Terör Mağdurları Derneği başkanı Zeki AVAN, Gazimizin boynuna çelenk takarak, çiçek ve Türk bayrağı hediye etti. Ayrıca gelişinde ve gidişinde Şehit ve gaziler panosu ve çeşitli hediyelerle onore etti.
Uğurlama esnasında kısa bir konuşma yapan Dernek başkanı Zeki AVAN; “ Engin kardeşimiz kutsal vatan görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK teröristlerince haince saldırıya uğrayarak en güzel unvanlardan biri olan GAZİLİK makamına ulaşmıştır. Engin kardeşimizle gurur duyuyoruz. Bizlerin canı, malı, namusu kısaca her şeyimiz aziz Mehmetçiklerimize emanettir. Değerli kardeşim Engin şunu bilmeni isterim ki “ VATAN SİZE MİNNETTARDIR “ gözün arkada kalmasın. Arkanızda 70 milyon Müslüman Türk milletinin duası vardır. Allah sizinle beraberdir“ Dedi.
Kahraman Gazimiz Engin EKİCİ ise yapmış olduğu konuşmasında; “ Göstermiş olduğunuz bu yakın ilgi ve alakadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ben ve bütün silah arkadaşlarım görevimizin sonuna kadar bilincindeyiz. Bu aziz Vatanımızı korumak için her zaman canımızı seve seve vermeye hazırız. Ne mutlu bana ki Vatanım için GAZİ oldum. Tekrar kutsal görevime kaldığım yerden devam etmek üzere birliğime geri gidiyorum. Endişelenmeyin Vatan bizlere emanettir. Onu kanımızın son damlasına kadar korumaya kararlıyız. Bu uğurda ŞEHİT olursam ne mutlu bana. Vatan Sana Canım Feda “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.