“ Folklor Oscar’ı” Çubuk'un

“ Folklor Oscar’ı” Çubuk'un

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumunun “Folklor Oscar’ı” olarak nitelendirilen “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü-2007” düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

1955 yılında Ord. Prof. Dr. Mehmet Fuad Köprülü ve o dönemin Üniversite Hocaları tarafından kurulmuş olan kurum, 1981 yılından bu yana vermekte olduğu ve artık, halkbilim çevrelerince “ Folklor Oscar"ı” nitelendirilen “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü-2007” törenle hak sahiplerine verildi.

 

Başkan Tuğluca"ya da Belediye Başkanı olarak, Türk Halk Kültürünün araştırılması ve değerlendirilmesi konusuna önem veren yönetici olarak, 2004 yılında “Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalini başlattı. Gelenekselleşerek, içerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde üçüncüsü gerçekleştirilen bu festivale 30 ülkenin halk oyunları toplulukları katıldı; 20 ülke tanıtım standı açtı; 200 sivil toplum kuruluşu iştirak etti ve toplam 2 milyona yakın insan izledi. Kısaca Çubuk Kültürlerin buluştuğu, dünyanın tek turşu festivali, İç Anadolu"nun en büyük festivalini gerçekleştirdi. Adem Tuğluca başkanlık döneminde Çubuk"ta göz kamaştıran bir sosyal, eğitim ve kültürel faaliyet yaptığı için bu ödüle layık görüldü.

“Ödülü İlçem Adına Alıyorum”

Düzenlenen törende ödülünü alan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Çubuk Belediye Başkanı olarak bu ödülü Meclis üyelerim, Belediye çalışanları ve en önemlisi ilçem adına kabul ediyorum, İlçem her şeyin en güzeline layıktır” dedi





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum