Fırtına nedeniyle yıkılan minarenin yerine yenisi yapılıyor

Fırtına nedeniyle yıkılan minarenin yerine yenisi yapılıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Merkez Camisi'nin fırtına nedeniyle yıkılan minaresinin yerine yenisi yapılıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Merkez Camisi'nin fırtına nedeniyle yıkılan minaresinin yerine yenisi yapılıyor.

Çubuk'ta 15 Ağustos'ta etkili olan fırtınada büyük ölçüde yıkılan minare, tehlikeye neden olmaması için denetimli şekilde tamamen yıkılmıştı. Merkez Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, minareyi çelikten yaptırmaya karar verdi.

Merkez Camisi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hayati Kocademirci, tekrar aynı sorunu yaşamamak için beton minare yaptırmadıklarını söyledi.

Minarenin tamamlanmasından sonra ezanların daha gür okunacağını ifade eden Kocademirci, "32 metre yüksekliğinde metresi bin liradan 32 bin liraya sadece demir kısmı yapılıyor. Minaremiz çelik karkas üzerine fiber kaplamalı ve çift şerefeli olacak. Kısmet olursa tabanıyla yaklaşık 33 metre yükselecek. Çelik yapmamızın sebebi, eskisi gibi minare ustasının kalmamasıdır" dedi.

Cami imamı Lokman Öztürk ise minarenin masrafının hayırseverler tarafından karşılandığını anlatarak, "Belediyemiz ve Büyükşehir belediyesinin de katkıları var. Camimizin yerine yenisinin yapılması özlemi de duyuluyor. Etrafımız kentsel dönüşüme hazırlandığı zaman camimiz yenilenecektir" diye konuştu.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/firtina-nedeniyle-yikilan-minarenin-yerine-yenisi-yapiliyor-1480744/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.