Fırtına Adliyenin Çatısını Uçurdu, Minareyi Yıktı

Fırtına Adliyenin Çatısını Uçurdu, Minareyi Yıktı

Ankara'da etkili olan fırtına, Çubuk'ta Adliye Sarayı'nın çatısını uçurdu, Merkez Camii'nin minaresini yıktı. Yaz mevsimindeki fırtına ve sağanak vatandaşları şaşırttı.

Ankara'da akşam üzeri etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, Çubuk'ta Adliye Sarayı'nın çatısını uçurdu, Merkez Camii'nin minaresini yıktı.

Fırtına sonrasında başlayan sağanak, maddi hasara yol açtı. Yaz mevsiminin en sıcak aylarından ağustosta fırtına ve aniden başlayan sağanak vatandaşları hayrete düşürdü.

ADLİYENİN ÇATISINI UÇURDU, MİNAREYİ YIKTI

Fırtınada, çok sayıda binanın çatısı uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Adliye Sarayı'nın çatısı tamamen uçarken, camları kırıldı. Elektrik telleri koptuğu için bazı bölgelere bir süre elektrik verilemedi. Yeşil Çubuk Parkı'ndaki bazı ağaç ve aydınlatma direkleri de devrildi. Öte yandan Hükümet Caddesi'ndeki Merkez Camii'nin minaresi fırtına nedeniyle yıkıldı. Caminin çatısına düşen parçalar hasara yol açarken, çatıdan akan yağmur suları ise caminin üst kısmını bastı.

PARÇA PARÇA KESİLDİ

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri emniyet tedbiri alarak, vatandaşları bölgedenuzak tuttu. Çatıda ve pencerelerde kalan cam kırıkları ve saç kaplamalar itfaiye ve Çubuk Belediyesine bağlı ekiplerin çalışmasıyla parça parça kesilerek indirildi.

"ÇATILAR ÇOK ZARAR VERDİ"

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneyden gelen çok şiddetli yağmurla fırtınanın adliye başta olmak üzere çok sayıda evin çatısına zarar verdiğini söyledi.

"ÇOK SAYIDA EVİ SU BASTI"

Ev ve iş yerlerinde de su baskınlarının olduğunu hatırlatan Acehan, "İlk belirlemelere göre adliyemizin çatısı uçtu, Merkez Camimizin minaresinde de yine göçme oldu ve en az üç tane evimizde de büyük hasar mevcut şu anda. Çok sayıda evi su basması şikayetiyle karşı karşıyayız. Belediye ve ASKİ ekiplerimiz şu anda sırayla yardım için buraları geziyorlar. Cenab-ı Allah bir daha göstermesin inşallah." ifadesini kullandı.

"MİNARE TAMAMEN YIKILACAK"

Merkez Camii din görevlisi Lokman Öztürk, minarenin ikinci şerefeden üstünün komple yıkıldığını aktararak, "Yıkılan minare ile cami arasında, yaklaşık 10 santimetre bir açıklık meydan gelmiş. Bundan sonra tahmin ediyorum minare tamamen yıkılacak." diye konuştu.

Görgü tanığı Refik Bayram ise "Fırtına o kadar çok hızlı geldi ki, adliyenin çatısını uçurdu. Buradaki ağaçları kırdı. Az ileride de çamları kökten çıkarttı." dedi.

 

Kaynak:https://www.haberler.com/firtina-adliyenin-catisini-ucurdu-minareyi-yikti-7601693-haberi/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.