Festival Geliri İle Camii Yaptırılacak

Festival Geliri İle Camii Yaptırılacak

Kuruçay Köyün de bu yıl 8’incisi düzenlenen ’’Vişne, Kültür ve Dostluk Festivali’’etkinlikleri sona erdi.

Kuruçay Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kültürel faaliyetler çerçevesinde organize ettiği 8.Vişne, Kültür ve Dostluk Festivali"nin bu yılki geliri ile Kuruçay Köyüne camii yaptırılacak. Festivale Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Emniyet Müdürü Ahmet Ergün Doğdu, İlçe Jandarma Komutanı Şener Sağlam, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Encümen Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Dernek Başkanları, Daire Amirleri, vatandaşlar ve davetliler katıldılar.

Bir gün süren festivalin açılış konuşmasını yapan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, dostluk ve dayanışmanın pekişmesi için yapılan etkinliklerin önemine değindi. Bu yıl yapılan festivali de diğer festivallerden ayıran em önemli özelliğin ortak yaşam alanları inşa etmek için yapılması olduğuna dikkat çeken Kaymakam Dallı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın önemine işaret etti. Sözlerinin sonunda Kaymakam Dallı, Dernek Başkanı Recep Taş"a, Muhtar Mükremin Öztürk"e ve emeği geçen herkese bu örnek dayanışmalarında dolayı teşekkür etti.

ALDIĞI ÇEKİLİŞ BİLETLERİNİ ÇOCUKLARA DAĞITTI

Festival süresince satılan çekiliş biletlerinden satın alan Kaymakam Dallı, aldığı biletleri çocuklara dağıttırırken, kaymakamı örnek alan Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı da aldıkları biletleri çocuklara dağıttığı gözlerden kaçmadı.

Köy yakınında çimlik ve ağaçlık alanda gerçekleşen festival de Ankara Kulübü Seğmen Alayı gösteri grubu tarafından seğmen oyunları sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği Sanatçıları ve bazı mahalli sanatçılar, alanı dolduran yaklaşık 2 bin vatandaşı coşturdu. Yoğurt içerisinde altın arama yarışması ve en güzel vişne yetiştiricisinin tespiti için yapılan vişne yarışması festivale damgasını vurdu. En güzel vişne meyvesi ve en güzel vişne bahçesi dalında dereceye girenlere plaket verildi.

VİŞNE PARA ETMİYOR

Öte yandan festivale katılan üreticiler vişnenin para etmediğinden dolayı bir çok vişne üreticisinin vişnelerini daldan toplamadıklarını ifade ettiler. Vişne Yarışmasında birinci olan vişne üreticisi Mevlüt Erol,""Bu yıl vişnelerimizi sattığımız paraya vişne toplatamıyoruz. Geçen yıl 1,00TL ile 1,50TL arasında sattığımız vişneler bu yıl 0,50TL ye satılıyor. Bir işçinin günlük yevmiyesi 35 TL ancak topladığı vişne kendi yevmiyesini karşılaya biliyor. Vişne para etmiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden bizlere yardım etlerini istiyoruz""dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum