Dr.Muhammed Bozdağ

Dr.Muhammed Bozdağ

Faizin haram olduğunu öğrenince ne yaptım?


İnebolu Lisesinin yatılı öğrencilerindendim. Rahmetli babam bana öğrencilik hayatımda sadece bir kere harçlık gönderebilmişti. Her hafta acaba bana da para gönderen oldu mu diye bakardım ilan edilen listelere. Devletin yatılı öğrencilere verdiği aylık beş lira harçlık kalem defter gibi zaruri ihtiyaçlarımızı ancak karşılayabiliyordu.

Bu şartlara rağmen elimde biriken beş-altı lira kadar parayı, üç beş kuruş faizi için bankaya yatırmıştım. Bir akşam vaktinde katıldığım bir sohbette bir muhterem zat, faiz haramdır dedi ve o söz yüreğime balyoz gibi çarptı. Faiz haram mı? Ben paramı bankaya yatırarak haram mı işledim. Dehşete kapıldım.

Ertesi sabah bankaya koştum, paramı çektim ve faizini bankada bırakıp hesabımın kapatılmasını istedim. Banka müdürü çağırıp yarım saat faizini de kabul etmem için ısrar etti. Sonunda pes ettiler, paramı verdiler, cüzdanı yırttılar. Hamd olsun büyük bir sevinçle oradan çıktım ve o günden beri şükürler olsun bir daha asla faizli bankaya vadeli para yatırmadım. Vadesiz bile olsa faizli bankada para tutmamaya elimden geldiğince çabalıyorum. Mevcut ekonomik düzende hiç bulaşmamak çok zor olsa da kendi adıma elimden geleni yapıyorum. Param olur da bir yerde tutmam gerekirse, faizsiz finans kurumlarını kullanıyorum.

Peki ne oldu? Aç mı kaldım? Geçinemedim mi? Muhtaç mı oldum. Şükürler olsun ki Allah o şartlarıma rağmen beni asla muhtaç etmedi. Ufak tefek öğrenci bileti, harçlık vs. borç aldığım verdiğim zamanlarım oldu, ama asla ciddi borçlanmadım ve muhtaç olmadım. Faizden uzak durmanın ve tam iktisadın gerçek bir özgürlük, zenginlik ve huzur vesilesi olduğuna tanıklardan biri benim.

Ey Müslümanlar! Bugün bir haberde gördüm, faizli bankalara esas para yatıranlar dindarlar imiş diye. Yüreğim yandı. Ağlamak istiyorum üzüntüden. Acilen tedbir alıp kendini kurtarmak isteyen sistemi sorgulanmakla oyalanmasın, seçeneklerden hangisini seçtiğine baksın. Cenabı Allaha saygımızı sorgulayalım! Faizciliği Allaha savaş açmak olarak tarif ediyor, kesin olarak yasak ediyor yüce Kitabımız! Muhammed Bozdağ

Bu yazı toplam 2333 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar