Esnaftan bayram tatili tepkisi

Esnaftan bayram tatili tepkisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bayram tatilinin 9 güne çıkmasının esnaf için iyi bir haber olmadığını ve bu bayramda şeker ve lokum satamayacaklarını belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının esnaf için iyi bir haber olmadığını belirterek, "9 günlük tatil, Ramazan'da umduğunu bulamayan esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkiler. Bu bayramda şeker ve lokum satamayacağız" dedi.

Hükümet tarafından Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu uzun süreli tatile sevinemiyoruz. Çünkü bu 9 günlük tatil esnafı perişan edecek. Küçük esnaf ve sanatkar olarak Ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Ramazan Bayramı'na bağlamıştık. Şimdi 9 gün tatille herkes tatil yörelerine ve memleketine gitmek için rezervasyonlar yapıyorlar. Yani bu bayramda esnafımız umduğunu bulamadı" dedi.

Bayram tatilinin uzaması nedeniyle bayramı evinde eşiyle dostuyla geçirecek olanların da alışverişlerini etkileyeceğini belirten Palandöken, "İnsanlar tatile çıkınca ortalık boşalıyor. Bayramı evinde geçirenler de bayram alışverişini kısıyorlar. En önemlisi bayram için ailesinin yanına gidenler, kışlık yiyeceklerini de o bölgelerden alıp yaşadıkları şehirlere getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir" ifadelerini kullandı.

Bayram alışverişi yapacak olan vatandaşlara da seslenen Palandöken, "9 günlük tatile rağmen şehir dışına tatile çıkmayacak olan vatandaşlarımız mahalle esnafını düşünsünler. Bir kilo şekerden ne olur demeyin. Bir şişe kolonya, bir kilo şeker, bir kilo tatlı derken küçükte olsa alışverişleriniz için, bayramlaşma için mutlaka mahalle esnafınıza uğrayın" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.