Esnaf Yarım Kalan Yatırım İçin Ortak Arıyor

Esnaf Yarım Kalan Yatırım İçin Ortak Arıyor

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bazı esnaf ekonomik kriz nedeniyle dükkanlarını satılığa çıkarıp kepenk indirirken, bazıları da yarım kalan yatırımları için ortak arıyor.

                Çubuk"ta krizden etkilenen esnaf çareyi işyerlerini satmakta yada yarım kalan yatırımları için ortak aramakta buluyor. Ekonomik krizden esnafın büyük çapta etkilendiğini belirten Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü  Fikri Kılıç, "" Ben Çubuk"ta yıllardır kerestecilik yapıyorum. Hayatım boyunca böyle bir daralma görmedim. Personelin maaşını 8 aydır varımızı yoğumuzu satarak ödüyoruz. Odamıza kayıtlı üç yüz üyemiz var ve hepsi de aynı durumda. Siftahsız dükkan kapatıyoruz. Yaklaşık iki yıldır oda aidatlarını alamıyoruz. Bir çok esnaf iş yerini kapattı. Devlet, zaman kaybetmeden bir çok ocak sönmeden esnafın bankalardan çekmiş olduğu kredileri durdurma kararı versin. En azından 1 yıl durdursunlar. Devlet babadan yardım bekliyoruz"" dedi.

 
""YARIM KALAN YATIRIMIM İÇİN ORTAK ARIYORUM""
İlçede büyük bir ihtiyaç olan düğün salonu ve yöresel ürünler satış kompleksi için geçen yıl büyük bir heyecan ile inşaata başladığını belirten Kılıç, ekonomik krizin etkisi ile projenin ve umutlarının yarıda kaldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:"" Ben Çubukluyum yıllardır böyle bir mekanın ilçemizde yapılmasını hayal ettim. Bu hayalimi geçen yıl gerçekleştirmek için projemi hazırladım ve inşaata başladım. Ekonomik krizin bu denli etkili olacağını hayal bile etmemiştim. Başbakanımız ve üst düzey yöneticiler ekonomik krizin ülkemizi etkilemeyeceğini söylemişlerdi. Bende bu nedenle projeye başladım. Dükkanda iş olmadığından hazırda olan her şeyimizi harcadım ve ancak projenin yüzde 60"nı yapa bildim"" şeklinde konuştu.
 
Yarım kalan düğün salonu ve yöresel ürün satış kompleks toplam 7 dönüm arazi içerisine düşünüldüğünü belirten Kılıç, tamamı ahşaptan yapılan 1000 m2 kapalı alanı, 12 tane kamelya, iki kat idari binası, 100 m2 mutfak, 16 m2 mangalık, muhtelif ebatlarda yöresel ürün satış büfeleri, kasap reyonu ve mescitten oluştuğunu söyledi. Kılıç, proje tamamlandığında kendin pişir kendin ye, lokanta gibi kullanımlarının yanında düğün salonu, toplantı salonu ve sinema olarak ta kullanılabileceğini sözlerine ekledi.
Ortak arayan İşletmeci Fikri Kılıç'ın iletişim bilgileri: 0532 282 91 01 Kılıç Kereste 838 12 46
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.