Engelsiz Bahar ve Dostluk Festivali Konserle Sona Erdi

Engelsiz Bahar ve Dostluk Festivali Konserle Sona Erdi

Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği tarafından organize edilen Geleneksel 2’inci Engelsiz Bahar ve Dostluk Festivali kapsamında empati yürüyüşü ve halk konseri düzenlendi.

 

Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği tarafından organize edilen ve ilçe esnafları ile Çubuk Belediyesi’nce desteklenen festival kapsamında empati yürüyüşü ve halk konseri düzenlendi.

Eski Şabanözü kavşağında bir araya gelen engelli ve engelli yakınları, Atatürk Parkında bulunan festival alanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Engelli vatandaşları engelli aileleri gibi tekerlekli sandalyede süren ve onlara eşlik eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve beraberindeki heyet farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Bu yılki programda ellerinde Türk Bayrakları taşıyan engelliler ve yakınları engelsiz bir hayat için slogan attılar.

Atatürk Parkında devam eden programda Ankara Kulübü Seğmen Ekibi, Çiğtanem Kreş ve Gündü Bakım Evi, Çubuk Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Türk Telekom Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi, skeç ve müzikal gösteriler sundu.

Törende ayrıca bir engelli annesi olmanın zorlukları 3 ağır zihinsel engelli annesi olan Cemile Sağıroğlu tarafından anlatıldı.

 Programın sonunda yerel sanatçılardan Stand up Ali, Fırat, Burak ve Ali, Ozan Ç., Deniz ve Ahmet Murat Atalay tarafından konser verildi.

Düzenlenen törende konuşan Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, kendilerine destek olan ilçe esnaflarına ve belediye başkanına teşekkür ederek,”Seksen bin nüfuslu ilçemizde biz engellilere sadece 4 esnafımız destek oldu. Bunlardan biri Ünallar Emlak, diğeri Tekin Gross, Özel Harika Rehabilitasyon Merkezi ve Cengiz Fotoğrafçılık. Ben buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

Bir festivali daha başara bilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Horoz, “Bir haftadır süren festivalimizde çeşitli etkinlikler yaptık. Bugünde empati yürüyüşü ile başlayan programımızda çeşitli gösteriler ve konserimiz bulunmakta. Yürüyüşümüzün amacı ilçede engellilerin yaşadığını topluma anlatmaktı. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Bu programları da mümkün olduğunca imkanlarımız el verdiğince devam ettirmek istiyoruz. Engelli çocuklarımızın gösterileri ve yerel sanatçılarımızın konserleriyle güzel bir gün geçirdik. Vatandaşlarımızın da ilgisi gayet güzel oldu” dedi.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, bu tür faaliyetlerini iki yönlü önemi olduğunu dile getirdi.

Ak Parti iktidarında dezavantajlı kesime yönelik yapılanları anlatan Başkan Acehan, “Bugün kendisinin engelli saymayan tüm insanlar günün birinde mutlaka engelli hale gelecek. En azından yatağa düşecek. Her şeyden önce kendimizle bir empati yapmamız gerekiyor. İkincisi engelli olmak Cenabı Allahın önceden yazmış olduğu bir kaderidir. Ama bu çaresizlik anlamına gelmiyor. Engelli aileleriyle, engelli destekçileriyle bütün bir toplum belediyeler ve resmi kurumlar olmak üzere onların hayatını paylaşmamız gerekiyor” diye konuştu.

Programa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, öğrenciler, engelliler ve aileleri katıldı.

2dsc04012-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.