Emekliler Dikkat!

Emekliler Dikkat!

Geçmiş yıllarda özellikle emekli aylıklarında ile ilgili önemli süistimaller yaşandığı için hükümet ,1 Ekim'de yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformu ile bu suistimallerin önlenebilmesi için çeşitli önlemler geliştirdi ve yürürlüğe kondu.

EMEKLİLER DİKKAT!

1-Emekli aylığını üst,üste 6 ay çekmeyenlerin aylığı dudurulacak.Aylığın tekrar başlaması için SGK'ya müracaat edilecek.(Bu uygulama Ölen emeklilerin hesabına boş yere  para yatırılmasıni önleme amaçlı )

2-Emekli aylığı,dul,yetim aylığı ödenen kişilerin bilgileri her ay Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden sorgulanacak.Ölüm veya evlenme durumları kontrol edilecek.(Böylece haksız yere aylık almanın önüne geçilecek.)

3-Yurtdışında yaşayıpta SGK'dan emekli aylığı alanlar, her yıl yaşadıklarına dair belgeyi SGK'ya gönderecekler.Aksi halde emekli aylıkları kesilecek.

4-SGK'nın kontrol memurları da, şüpheli gördükleri durumlarla ilgili yerinde inceleme yapabilecekler, böylece öldüğü halde emekli aylıkları çekilmeye devam edilen veya kağıt üstünde boşandıkları halde birlikte yaşamaya devam edenler tespit edilmeye çalışılacak.

En önemlisi de özellikle dul ve yetim aylığı alabilmek için fiilen evlendiği halde resmiyette evlenmemiş veya boşanmış görünenler hakkında  nitelikli dolandırıcılık sebebiyle suç duyurusunda bulunulabilecektir.

Sakatlığı ya da malullüğü olmadığı halde yahut ta iyileştiği halde iş göremezlik geliri veya malüllük aylığı almaya devam edenlet kontrol edilecek,yapılan kontrol sonucu aylık veya gelire hak kazanmadığı tespit edilenlerin ödemeleri kesilecek.Haksız yere almış oldukları paralar faizi ile birlikte tahsil edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.