Elveda Ey Şehri Ramazan

Elveda Ey Şehri Ramazan

Evveli Rahmet,Ortası mağfiret,sonuda cehennemden kurtuluş ayı olan ramazan ayı bugün kılınacak son teravih ve yarın tutulacak son aruçla tamamlanıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayının dolu dolu yaşandığını belirten ilçe müftüsü Ali Canbolat şunları söyledi" Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayını dolu dolu yaşadık,Camilerimiz genciyle,yaşlısıyla dolup taştı.Mukabeleler okundu,salavatlar getirildi.Ramazan ayı boyunca her camimizde vaazı nasihat verildi.Hep birlikte ramazan ayı'nın feyzinden ve bereketinden yararlanmaya çalıştık.

Tuttuğumuz oruçlarla bedenimizin sıhhate kavuştuğu, verdiğimiz zekat ve sadakalarla malımızın temizlendiği, maddi ve manevi hayatımızda birçok güzelliklerin yaşandığı bir ayı sonlandırmak üzereyiz. Bu gece son kez teravih namazımızı eda edeceğiz. Yarın ise bu seneki Ramazan ayının son orucunu tutacağız.

Ramazan ayı Efendimiz (s.a.s.)"in ifadesiyle evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş ayı idi. Bu ayda rahmet bulduk, bu ayın hürmetine İnşallah mağfirete uğradık, bu ayda yapmış olduğumuz İbadetler ile, insani ilişkilerimiz ile, güzel ahlaklı bir yaşam sürmek ile Cehennem azabından biraz daha uzaklaştık. Ramazan ayında hayatımıza aktardığımız bu güzellikleri bir yılımıza ve sonuçta hayatımızın her safhasına aktarmak, bizlere dünya ve ahiret mutluluğunu getirecektir.


Bu ay bize sabrı öğretti. Nefsani isteklere sabır, şeytani vesveselere sabır, açlığa ve susuzluğu sabır, insanlardan gelebilecek olan sıkıntılara sabır hep bu ayın bizlere sunmuş olduğu güzelliklerdir. Bu sabrı hayat düsturu haline getirmeliyiz.


Yüce Rabbim yapmış olduğumuz ibadetlerimizi, hayır ve hasenatımızı kabul eylesin, Kendi rızasına uygun davranışlar sergilemeyi nasip eylesin. Bizleri bayram sabahına ulaştırsın. Ramazan ayında elde ettiğimiz bütün güzellikleri bir yıla ve nihayetinde bir ömre aktarmayı nasip eylesin.Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve ilçe halkının Ramazan bayramını şimdiden kutluyorum dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.