Ekmek Fiyatlarında İndirim Yapılacak

Ekmek Fiyatlarında İndirim Yapılacak

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede üretim yapan ekmek fırınları ile fiyatların indirilmesi ve hijyenik üretim yapılması konusunda toplantı yaptı.

Çubuk  Belediye Başkanı Özden, ilçede ulaşımda yapılan indirimin ardından ekmek fiyatlarında da indirime gitmek istediklerini belirterek, bu nedenle fırın işletmecileri ile bir toplantı düzenleyip, bu yöndeki vatandaşların isteklerini kendilerine ilettiklerini söyledi.
 
Halk ekmek fiyatının 35 kuruş olduğunu anımsatan Başkan Özden, ilçedeki bir alış veriş merkezinin ekmeği 50 kuruşa sattığı örneğini vererek, ''Biz ilçemizde bulunan fırınlarımıza ekmek fiyatlarını 60 kuruştan aşağı çekmelerini istedik. Serbest piyasa olduğunu biliyoruz ve kimseyi bu konuda zorlayamayacağımızı da biliyoruz. Ancak vatandaşımızın ekmeği ile de kimseyi oynatmak istemiyoruz. Bazı yerlerde 40 ve 50 kuruşa ekmek satılırken ilçemin halkının da bu fiyatlarda ekmek yemesini istiyoruz. Vatandaşıma pahalı ekmek yedirmem'' dedi.
İlçede bulunan ekmek fabrikası sahiplerinden Dursun İpek, belediye başkanının ekmek fiyatlarının düşürülmesi konusundaki talebinin yerine getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
İpek, ''Belediye Başkanımız ekmek fiyatlarının düşürülmesini istedi. Normalde biz ekmeği 80 kuruştan satmamız gerekirken, biz bunu kendi imkanlarımızla 60 kuruşa satıyoruz. Maliyetlerimiz her gün artıyor. Bu şartlarda ekmek fiyatının 60 kuruştan aşağı satmamız mümkün değil'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.