EBRU SERGİSİ

Geçtiğimiz günlerde bir yazımızda sanat ve kültürle ilgili bazı konuları sizlerle paylaşarak ebru sanatı hakkında kısa bilgi aktarımında bulunmuştum.

İşte bu yazımızda ebru sanatın size anlatmadan ebru sanatını icra eden bir sanatçı hemşerimizden söz etmek istiyorum.

 

Hülya Eroğlu, Ankaralı Zübeyde hanım Kız Meslek Lisesi Çocuk gelişimi ve Eğitimi mezunu. 3 çocuğunu büyütürken diğer taraftan da ebru, resim, teship, rölyef, Maraş işi, batik kumaş ve ahşap boyama çalışmalarını sürdürerek bugünlere gelmiş.

Geleneksel ebru sanatıyla uğraşını ebrunun günümüzde kullanılabilirliği üzerine kafa yorarak onu kravat ve şallar ile başörtülerine yani kumaşlar üzerine uygulamasını yapmış. Daha da ötesi ayakkabı ve çantalara da ebru sanatını mükemmel denilecek bir şekilde uygulayan sanatçımızın bugüne kadar açtığı sergilerinde olmayan eserleri bu hafta TBMM Mustafa Necati Kültürevi salonlarında sergilenmektedir.

 

Açılışını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik"le birlikte TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca"nın yaptığı sergiyi 26 Eylül 2008 Cuma günü akşamına kadar gezebilirsiniz.

 

Birbirinden güzel eserleri Fatih Uğurlu ve Feridun Keşir ile birlikte gezerken sanatçımız Hülya Eroğlu"nun da bizlere eşlik ederek uygulamaları hakkında bilgi vermesi karşısında hayretlerimizi gizleyemedik. Tebriklerle ayrıldık. Ne dersiniz bugünlerde Ankara"ya yolu düşenler Mithatpaşa Caddesi 35 numarada hizmet veren TBMM Mustafa Necati Kültürevi"ne uğramanızı öneriyorum.

 

 Güzel Çubuk"un güzel insanlarına selam ve saygılarımla…

Bu yazı toplam 1994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar