ADALET SARAYI AÇILIŞI

Dün (22.Eylül.2008 Salı) Çubuk bir başka güzellik yaşadı. Heyecanlıydık çünkü bir anda devletin zirvesinden önemli isimleri ağırladık. Adalet Sarayı"nın açılış töreni münasebetiyle düzenlenen törende başta hemşehrimiz Yargıtay Başkanı Sayın Hasan Gerçeker olmak üzere Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Ankara Milletvekilleri Nurettin Akman, Salih Kapusuz, Zeynep Dağı, Aşkın Asan, Haluk İpek, Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Ankara Valisi, Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Ak Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Saray Belediye Başkanı Hasan Coşkun gözümüze çarpan isimlerdi. Bu arada uzun zamandır görüşemediğimiz dostlarımızla selamlaşıp hal hatır sormuş olduk.

 

Adalet Sarayı açılışında hakim, savcı ve avukatlarda ön plandaydı. Güler yüzleriyle gelen konukları karşılayan Adliye çalışanlarının misafirperverliği dikkate değerdi.

 

Adliye binasının inşaatını üstlenen Aydoğdular firmasını Ankara"dan Meclis inşaatlarından tanıyoruz. Hamza Aydoğdu"nun bizleri candan kucaklaması ve ev sahibi olarak orada bulunması da firmanın işini ne titizlikle yaptığının göstergesiydi.

 

Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz"ün konuşmasında yargı mensuplarının modern çalışma ortamlarına geçmesinin hayal olduğunu ancak bugünlerde kendilerine yaraşır ortamlarda donanımlı odalarda çalıştıklarının altını çizmesi karşısında Adalet Bakanı da savcının sözlerinden esinlenerek yaptığı konuşmasında iktidarları döneminde yapılan Adalet Sarayları sayısında bahsederek bu konuda teşekkür edilmesi gereken ismin Cemil Çiçek olduğuna vurgu yaparak Çubukluların Cemil Çiçek"e alkışlarını sağlamış oldu.

 

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise kısa tuttuğu konuşmasında hemşehrilik vurgusu yaparak gönülleri fethederken içinden çıktığı insanların en güzeline layık bulunduğunu ifade etti.

Adalet Sarayı açılışında adli kadronun hazır bulunması gayet normal. Benim dikkatimi çeken Barolar Birliği neredeydi acaba? Böylesi bir muhteşem vasıflarla hazırlanmış bir binanın açılışında başka önemli işlerimi vardı acaba? Neyse karıştırmayalım iyi niyetli olalım belki bundan daha önemli bir konuda bir başka toplantıya katılmışlardır diyelim.

Sevgili Çubuklular, güzel Çubuk"un güzel insanları siz her şeyin en iyisine ve en güzeline layıksınız. Sizleri seviyorum. Başka Söze Ne Hacet İşte Erbay Kücet

Bu yazı toplam 1132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar