Dondurmacılara sıkı denetim

Dondurmacılara sıkı denetim

Çubuk'ta yaz aylarında en çok tüketilen gıdaların başında gelen dondurma’nın yapıldığı imalathaneler ve satışının yapıldığı iş yerleri denetlendi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler de çok sayıda izinsiz üretim yapan iş yerleri hakkında yasal işlem yapıldı. Süt ve süt ürünlerinin yaygın kullanımı olan dondurma suiistimale gelmeyen hassas gıda ürünlerinden olduğunu söyleyen Sağlık İşleri Müdürü M. Akif Topçu, özellikle brusella gibi dayanıklı mikropların dondurmadan bulaşması riskinin yüksek olduğunu ifade etti. Topçu,"" Hijyenik olmayan ortamlarda hazırlandığında mikropların taşıyıcısı olabilen bu süt ürününden geçme olasılığı çok yüksektir. Ekiplerimizce yapılan denetimlerde gıda mühendisi kontrolü olmadan ve gerekli hijyenik kuralların sağlanamadığı uygun olmayan yerlerde üretim yapan ruhsatsız işyerlerinin tespiti yapılmış faaliyetleri durdurulmuştur. Ayrıca dondurma üretiminde kullanılan tarihi geçmiş boya maddelerine el konularak imha edilmiştir"" dedi

""SEYYAR SATICIYI İHBAR EDİN""

Özellikle çocukların severek tükettiği bu ürünleri alırken seçici olunması konusunda uyaran Topçu, kurallara uygun üretim ve satış yapan yerlerden alınması gerektiğinin altını çizdi. Seyyar satanlardan dondurma alınmaması gerektiğini vurgulayan Topçu, seyyar satıcıların Zabıta Müdürlüğüne haber verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÖZDEN:KALİTELİ HİZMET İÇİN DENETİMLERE DAVAM

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denetimlerin düzenli bir şekilde devam edeceğini belirterek, ""Tüm gıda üretim yerleri, belli bir program eşliğinde denetleniyor. Halkımız açık yerlerde satılan gıdaları almasın. Bildikleri yerlerden alışveriş yapsınlar. Denetimlerdeki amacımız işyeri kapatmak değil. İşyerlerinin insanlarımıza kaliteli hizmet vermelerini sağlamaktır. Halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayacağız” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.