Dolu otobüs durmuyor yolcular isyan ediyor

Dolu otobüs durmuyor yolcular isyan ediyor

Otobüs seferlerinin az olması, araçlarda sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluk, toplu taşıma kullananları mağdur ediyor.

En büyük zorluğu da otobüslere gidiş istikametinde son duraklardan binmeye çalışan yolcular yaşıyor. İşte Çubuk’tan bir örnek:

Dolu otobüs durmuyor yolcular isyan ediyor

Dolu otobüsler duraklarda durmadığı için vatandaşlar sabah saatlerinde böyle bekliyor.

OTOBÜSLER DURAKLARI PAS GEÇİYOR

487 hat numaralı Çubuk otobüsleri, sabah saatlerinde ilçe merkezinde dolduğu için ilçe çıkışında yer alan duraklardaki diğer yolcular araçlara binemiyor. Dolu otobüsler bu durakları da pas geçiyor. Her sabah 07.00-08.00 saatleri arasında aynı sıkıntıyı yaşayan Esenboğa Merkez Mahallesi sakinleri, bu durumu EGO Genel Müdürlüğü’ne şikâyet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Dolu otobüs durmuyor yolcular isyan ediyor

EGO’DA DA ÖHO’DA DA DURUM AYNI

Mahalle sakinlerinden Öznur Şenol, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı: “Çubuk 487 hattındaki hem EGO otobüsleri hem de özel halk otobüsleri (ÖHO) Esenboğa Hangar durağından kimseyi almıyor. Her sabah saat 07.00-08.00 saatleri arasında aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Sadece bizde değil bizden sonraki bu güzergâhtaki tüm duraklarda aynı sıkıntı var. Yolcular binemiyor. Kent merkezindeki işine gitmek isteyenler, okullara giden öğrenciler, herkes mağdur.

‘UYARACAĞIZ’ DENİLDİ DEĞİŞMEDİ

3 gün üst üste durakta bekleyenlerin fotoğraflarını çekerek EGO Genel Müdürlüğü’ne ilettik. EGO, ‘gerekli incelemelerin yapılacağını, sürücülere durakta durmaları ve yolcuları mağdur etmemeleri yönünde uyarı yapılacağı’nı belirtti. Ancak yine sonuç değişmedi. Duraklarda manzara aynı. Sabahları artık oldukça soğuk. İnsanlar bir saat otobüs bekliyor. Burası uzak da bir mesafeye sahip. Bu mağduriyetin sona ermesini ve bu saatler arasında otobüs sayılarının arttırılmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum