Dolmuşçudan ÖTA eylemi

Dolmuşçudan ÖTA eylemi

Ankaralı minibüsçüler, ÖTA’ların kent merkezini de kapsayacak şekilde çalışmalarını sağlayacak ihaleye tepki gösterdi. Minibüsçüler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Özel Toplu Taşıma Araçları’nın (ÖTA) kent merkezini de kapsayacak şekilde çalışmalarını sağlayacak yeni ihaleye karşı Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nın dün düzenlediği eylem olaylı geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanan dolmuşçulara Çevik Kuvvet polisleri biber gazı ile müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi’nin, sözleşmeleri sona eren Özel Toplu Taşıma Aracı (ÖTA) ile ilgili olarak Ankara kent merkezi’nin yanı sıra Pursaklar, Gölbaşı, Kahramankazan, Haymana, Elmadağ, Balâ, Ayaş, Çubuk, Güdül, Haymana ve Elmadağ arasında 10 yıl süre ile yeniden çalışmalarını sağlamak amacıyla ihaleye çıkma kararı, dolmuşçular tarafından protesto edildi. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan dolmuşçular, ÖTA’lar hakkındaki kararın kendilerine zarar vereceğini savunarak ‘Tuna istifa’ sloganları attı. Oda Başkanı Hacıbekir Gani, yapılan ihalenin adrese teslim olduğunu savunarak şunları söyledi:

İHALE SÖZLEŞMELERİ GELMEDİ


Polis ekiplerinin ‘dağılın anonsuna rağmen’ Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bekleyen dolmuşçulara müdahale edildi. Oda Başkanı Hacıbekir Gani de biber gazından etkilendi. Bazı dolmuşçular polisler tarafından gözaltına alındı.“170 minibüs, otobüs olarak büyütülerek Ankara’nın merkez semtlerine ihale edilmektedir. Ticari arabaya ihtiyaç olmadığını anlatmamıza rağmen dün alt komisyon yapılmıştır. Bu alt komisyon 5’e 3 ret çıkmıştır. Ve bu yapılan komisyonun ihale sözleşmeleri gelmemiştir. Bunlarla ilgili herhangi bir rapor yazılmamıştır. Biz esnaf odaları olarak komisyon toplantılarına katılıyoruz, bu ihale komisyona getirilmiyor, oldu bittiye getiriliyor. 170 tane arabadan bahsediliyor; ihaleye verilecek arabaların hepsi alınmış, ihale bitmiş, en sonunda formaliteyi yerine getiriyorlar. Eğer ihale edilecekse, bütün şehir esnafına eşit şartlarda ihale edilir ama ihtiyaç varsa ki ihtiyaç yok, umuma açık bir şekilde sözleşmesi yayınlanır ona uyanlar ihaleye gelir. Bıçak kemiğe dayandı, bizi kimse muhatap almıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.