Doğa Yürüyüş ve Çeşitli Sportif Yarışmalar

Doğa Yürüyüş ve Çeşitli Sportif Yarışmalar

Çubuk'ta Doğa Yürüyüş ve Çeşitli Sportif Yarışmalar

 Ankara'nın Çubuk ilçesinde doğa yürüyüşü, oryantiring, geleneksel Türk okçuluğu ve olimpik okçuluk yarışmaları düzenlendi.

Çubuk Belediyesi tarafından 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında organize edilen yürüyüş ve yarışmalar Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, İlçe Jandarma Komutanı Durmuş Kıran, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cüneyt Küpeli'nin katılımıyla gerçekleşti.

-Şehitler Anısına Yapılan Yürüyüşe Çubuk Kent Konseyi de Destek Verdi

Şehitlerin anısına yapılan bu yılki sportif etkinliklere yaklaşık 120 kişi katıldı. Rehberler eşliğinde ısınma hareketleriyle Yaylak Mahallesi'nde başlayan yürüyüş, Karagöl'de sona erdi. Kimi zaman orman içersinden kimi zamanda patika yolda devam eden yaklaşık 7 kilometrelik zorlu rotaya tırmanıldığı yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar zorluk çektiği için yürüyüşü tamamlayamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Kaymakam Şahin, doğa yürüyüşüne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken; doğayı korumanın ve insanların doğa ile iç içe yaşamasının önemine dikkat çekti.

-Başkan Acehan etkinliklere katılanlara teşekkür etti.

Sloganlarının ‘sağlıklı bir vücut ve hayat için her gün 10 bin adım yürüyüş’ olduğunu aktaran Başkan Acehan, "Hepimizin elinde bayraklarla birlikte hem 31 tane bu terör olaylarında şehit verdiğimiz asker ve polislerimizin adına hem de sağlık adına bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bu yürüyüşe katılan herkese ben teşekkür ediyorum. Sloganımız da, ‘sağlıklı bir vücut için ve hayat için her gün 10 bin adım yürüyüş’. Biz bütün şehitlerimizin acılarını yüreğimizde taşıyoruz. Ancak bu tür günlük sportif faaliyetlerimizi de devam edeceğiz, terörden korkumuz yok. Ben terörü lanetliyorum. Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Kaynak:https://www.haberler.com/cubuk-ta-doga-yuruyus-ve-cesitli-sportif-7693214-haberi/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.