Doç.Dr.Aşkın Asan,Çubuk'ta İncelemelerde Bulundu

Doç.Dr.Aşkın Asan,Çubuk'ta İncelemelerde Bulundu

AK Parti Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan Çubuk'ta incelemelerde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan, ""Avrupa Birliğinin(AB) kapısını tıklattığımız bu gülerde biz her yönden eğitimde çıtayı yükseltmek istiyoruz ve bu nedenle de dezavantajlı bölgelerde örgün eğitim dışında kalmış kadınların mesleki eğitime kazandırılması projesini başlattık""dedi

Asan, "Dezavantajlı Bölgelerde Örgün Eğitim Dışında Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Kazandırılması" projesi çalışmaları için geldiği Ankara'nın Çubuk ilçesinde, vatandaşları proje hakkında bilgilendirdi. Daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"i de makamında ziyaret eden Asan, proje hakkında bilgi verdi. Bu projenin okuma yazma kursu ve meslek edindirme kursu olmadığını ifade eden Asan, projenin dezavantajlı bölgelerde örgün eğitim dışında kalmış kadınların meslek lisesi mezunu sahibi yapma projesi olduğunu söyledi.  Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da  çıtayı yükseltmek istediklerini kaydeden Asan,""Bu günlerde  AB kapısını tıklıyoruz, kapıyı tıklarken de birçok alanda vatandaşlarımızın mesleki yeterlilik sahibi olması ve eğitimli olması gerekiyor. Biz şimdi bunun alt yapısını kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Pilot bölge olarak Ankara"nın 9 ilçesini seçtik. Projenin fikir annesi benim, ancak tabi ki sadece proje ile olmuyor. Buna destek olmak gerekiyor. Projeye Çubuk Belediye Başkanımız Lokman Özden, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve  Çubuk Ak Parti kadın kolları çok büyük destek oldular. Kapı kapı dolaşarak hedef kitleyi tespit ettiler""dedi

Projenin Çubukluları heyecanlandırdığını gördüklerini vurgulayan Asan, ""İnsanlarımız bilgiye susamışlar.  Ankara"nın 9 ilçesinden toplam 460 müracaat var bunun 270"i Çubuk"tan. 65 yaşında katılmak isteyenler var. Bu nedenle projede Çubuk çok farklı bir konumda ve bu anlamda Çubuk tüm Türkiye"ye örnek olacak. Ayrıca sadece Çubuk"ta kadınlarla birlikte erkekleri de bu proje kapsamına aldık. Kadınların eşleri bizde bu eğitimi almak istiyoruz dediler. Bizde olur dedik ve eşleri ile birlikte eğitim alacaklar""diyen Asan, projeye katılmak isteyen hevesli kadınların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğünü, servislerle eğitimin yapılacağı okullara taşınarak, bir öğün öğle yemekleri verileceğini ve mesleki eğitimin verileceği okullarda, çocuklar için kreşte bulunacağını söyledi.

Mesleki bölümleri seçerken çok dikkatli davrandıklarını kaydeden Asan, yetişmiş eleman ihtiyacı olan mesleklere yönelik bölümler açacaklarını söyledi.

Çubuk"u çok sevdiklerini ve bu nedenle de çok sıklıkla ilçeye geldiklerini ifade eden Asan, Belediye Başkanı Lokman Özden"in de çok aktif, çalışmayı seven bir belediye başkanı olduğunu söyledi.  Türkiye genelinde belediyelerde yaşanan sıkıntıların kaynağında geçmişte verilen yanlış kararların ve yanlış projelerin yattığını belirten Asan, ancak Çubuk"un çalışkan ve aktif bir belediye başkanı olması nedeniyle avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretlerinde Asan'a, Belediye Başkan Lokman Özden, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Kayan ve diğer partililer eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.