Dış ilçe otobüslerine yeni terminal arayışı

Dış ilçe otobüslerine yeni terminal arayışı

Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) ve ilçe kooperatif başkanları, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’la toplantıda bir araya geldi.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) ve ilçe kooperatif başkanlarıyla bir araya gelerek esnafı dinledi. Ankara merkez ve ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren otobüs esnafının temsilcileri, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini ayrıntılı olarak anlattı. Kooperatif başkanları toplantıda; hatlarda yaşanan sıkıntılar, ihale bedellerinin ödenmesindeki güçlükler, esnafa verilen gelir desteğinin devamının gelmesi, güzergâhların kullanımı gibi konulardaki sıkıntılarını iletti.

 

Dış ilçe otobüslerine yeni terminal arayışı

ESNAF YENİ BİR TERMİNAL İSTEDİ

Özellikle maddi açıdan sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan temsilciler, esnafın yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda bir an önce önlem alınması gerektiğini belirterek, Genel Müdür Alkaş’tan destek istedi. Toplantıda gündeme gelen ana konulardan ikisi de dış ilçelere yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüslerine kentte yeni bir terminal yapılması için çalışma başlatılması ve otobüslerin Ankarakart’a geçmesiydi. Esnaf, şu anda Ulus’ta eski 19 Mayıs Stadı ile Gençlik Parkı arasındaki Cumhuriyet Caddesi’nde depolama yapmak zorunda kalan otobüsler için kent merkezinde müsait bir alanda yeni bir terminal yapılması talebinde bulundu. Büyükşehir ile AHOK’un bu konuda ortak bir çalışma yaparak yeni bir yer belirleyeceği öğrenildi. AHOK Başkanı Kurtuluş Kara, toplantıda çevre ilçelerdeki otobüslerde de Ankarakart’a geçmek istediklerini ilettiklerini, EGO yetkililerinin de en kısa sürede bu araçların da sisteme dahil edilmesinin planlandığını ifade ettiklerini söyledi.

EN UYGUN MODEL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Dış ilçe otobüslerine yeni terminal arayışı

 

İLÇELERİN BAŞKANLARI KATILDI

EGO bürokratlarının da katıldığı toplantıda, AHOK Başkanı Kurtuluş Kara, Afşar, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Güdül, Hasanoğlan, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Lalahan, Oyaca, Polatlı ve Şereflikoçhisar’ın kooperatif başkanları yer aldı.

Dış ilçe otobüslerine yeni terminal arayışı

Dış ilçelere toplu taşıma hizmeti veren otobüsler şu anda Ulus’ta eski 19 Mayıs Stadı ile Gençlik Parkı arasındaki Cumhuriyet Caddesi’nde bekliyor, sefer saatlerinde güzergâhlarından yolcu toplamaya başlıyor.

 

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/dis-ilce-otobuslerine-yeni-terminal-arayisi-41568922

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum