Devlet sanatçısı mı devlet sporcusu mu?

      DEVLET SANATÇISI MI DEVLET SPORCUSU MU?

 

          Uluslararası müsabakalarda derece alarak ülkenin tanıtımına katkıda bulunan sporculara devlet sporcusu ünvanı verilerek maaş bağlanması düşünülüyor.

          Bu sporcuların herhangi bir gelirlerinin olmadığı,sosyal güvencelerinin bulunmadığı yaşlandıkları zaman da emekli maaşı alamadıkları biliniyor.

Şimdi idareciler ülkenin tanıtımına katkıda bulunanlara ödenen giderlerin verimliliğini analiz ediyorlar.Kim daha çok katkıda bulunmuş,kim daha çok para almış?

          Tanıtım şirketlerine ve reklam harcamalarına ödenenlerin dışında en çok para devlet sanatçılarına ödenmiş.Ama bu sanatçıların uluslarası müsabakalarda yarışan sporcular kadar ülke tanıtımına katkıda bulunmadıkları tespit edilmiş.Bu kişilere ödenen paralar kesilemeyeceğine göre devlet devletliğini ortaya koymuş ve daha çok katkıda bulunan sporculara maaş bağlamayı gündeme getirmiş.

          Devlet sanatçıları genellikle tiyatro,müzik,resim,heykel gibi alanlarda faaliyet gösteriyorlar.Sporcular ise halter,güreş,tekvando,boks gibi alanlarda uluslararası başarılar elde etmiş.Takım oyunlarında da dereceler bulunuyor.

          Devlet sanatçıları yurt dışı seyahatlere daha çok çıkıyorlar ve yurt dışında uzunca süre kalabiliyorlar.Sporcular ise yarışmaları biter bitmez yurda dönüyorlar.Yurtdışında kalacakları yer yok.Bu nedenle de sanatçılar canları sıkılınca yada bazılarına yaranmak için “İslamcılar kazandı artık Türkiye"yi terk ediyorum” diye şov yapabiliyorlar.Sporcuların böyle bir lüksleri yok.

Kaldı ki sanatçıların ülkeyi kolayca terk etme arzularını sporcular hiç tasvip etmiyorlar.Onlar yurt dışında bir müsabakada Türk Bayrağı"nın göndere çekilmesi ve İstiklal Marşımızın okunması ile mutlu oluyorlar.Gözyaşı döküyorlar.Sanatçılar kadar yurt dışında kalmamalarına rağmen ülkenin tanıtımına daha çok katkıda bulunuyorlar.Onlara maaş verilmesi hak mı?Hak.

Çünkü hak ediyorlar.

          Devlet sanatçılığı statüsü derhal durdurulmalı ve kimseye devlet sanatçısı ünvanı verilmemelidir.Sporculara da devlet sporcusu ünvanı verilmemelidir.

Çünkü devlet sanatçısı da devlet sporcusu da her zaman devleti temsil edemez.

Sanatçı sonradan devlet düşmanı olabilir-Ahmet Kaya gibi-,sporcu da doping yapabilir,zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklı da olmayabilir.Devlet sanatçısı,devlet sporcusu yaptığımıza pişman oluruz.

          Bence sanatçılar ve sporcular kanunu çıkarılmalı ve ülke tanıtımına katkı derecelerine göre bir ödül ve maaş sistemi getirilmelidir.Sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinden yararlanma ve emeklilik hakları da bu kanunla düzenlenmelidir.

Bu yazı toplam 7230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum