Dericizade, 5. Sergisini Çubuk'ta Açıyor

Dericizade, 5. Sergisini Çubuk'ta Açıyor

Ankara ve Atatürk fotoğraflarından oluşan eşsiz bir koleksiyona sahip Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük, yaklaşık 10 yılda milyonlarca lira harcayarak topladığı tarihi fotoğrafları Çubuk'ta sergileyecek.

Kendisini bir Ankara sevdalısı olarak nitelendiren ve yaklaşık 10 yıldır Ankara ile ilgili tüm tarihi fotoğraf, belge, afiş, kitap ve filmleri toplayarak arşivleyen Ankaralı işadamlarından Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük, bu yıl 7'incisi düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde fotoğraf sergisi açacak.

Elinde bulunan Çubuk ile ilgili tarihi fotoğrafları Çubuklularla paylaşmaya hazırlandığını ifade eden Küçük, "Bundan önce Atatürk'ün Ankara'ya geliş yıl dönümünde Gazi Üniversitesi'nde, Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümünde Karaelmas Üniversitesi'nde, Büyük Ankara Festivalinde ve bir de Abidinpaşa'da sergi açtım. Beşinci fotoğraf sergimi de Çubuk'ta festival süresince açacağım" dedi.

Kendisinin yaklaşık 10 yıldır Ankara ile ilgili fotoğraf ve belge topladığını anlatan Küçük, "Ankara ile ilgili kim bir kitap yazarsa, kim film veya belgesel çekerse mutlaka beni buluyor. Çünkü elimde binlerce Ankara'nın tarihi belge ve fotoğrafları bulunuyor. Bu bilgileri toplamak milyonlarca lira harcadım. Ancak şuandaki değeri bana göre paha biçilmez. Sadece bu fotoğraflardan 100 tanesini çerçeveletip altına da bilgilerini yazdım. Talep edildiği sürece bu fotoğraflarla istenilen yerlerde sergi açmaya devam edeceğim. Bunca senedir Ankara'nın ekmeğini yediğim için kentime olan minnet borcumu, geçmişime sahip çıkarak ödemek istedim" diye konuştu.

Kendisini bu günlere taşıyan mesleği hakkında da bilgi veren Küçük, bir zamanlar sokak ve semtlere ismini veren deri sektörünün artık Ankara'da yok denecek kadar az olduğunu kaydetti. Dericilik mesleğinin ailelerinde üç kuşaktır devam ettiğini vurgulayan Küçük, "Atatürk'ün çok önem verdiği dericilik sektöründeki üretim, Ankara'nın büyümesiyle birlikte geriledi" dedi.

Bir toplum gönüllüsü olarak katılımcı bir esnafın Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük'ün böylesine özel bir koleksiyona sahip olmasının önemine vurgu yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, "Bu değerli koleksiyonunu ilçemizle paylaşması çok güzel bir olay. Bu önemli koleksiyonundan ilçemiz ile ilgili resimleri festivalimizde sergilenmesi de bizim açımızdan daha da anlamlıdır. Bu anlamda başta bu özel koleksiyonun sahibi Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

   - ANKARA
Anadolu Ajansı  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.