Depremzede Çocukların "palyaço ablası" oldu.

Depremzede Çocukların "palyaço ablası" oldu.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 24 yıl önce meydana gelen depremde enkazdan kurtarılan Büşra Özkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çubuk'ta misafir edilen çocuklar için düzenlenen etkinliklerde palyaçoluk yapıyor.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde 7 yaşındayken enkazdan kurtarılan Büşra Özkan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'ya gelen depremzede ailelerin çocukları için düzenlenen etkinliklere palyaço kostümüyle katılarak, yüzleri güldürüyor.

Depremlerin ardından Çubuk'a gelen ailelerin çocukları için Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübünün salonunda etkinlikler yapılıyor.

Gölcük depreminde 7 yaşındayken babasını yitiren, kendisi de depremden bir gün sonra yıkılan binanın enkazından kurtarılan Büşra Özkan, bu etkinliklere gönüllü olarak katılıyor.

Palyaço olarak katıldığı etkinliklerde çocukları eğlendiren ve onlarla çeşitli oyunlar oynayan Özkan, hediyeler dağıtıyor.

- "Onların palyaço ablasıyım"

Özkan, iki çocuk annesi olduğunu ve Çubuk Belediyesinde memur olarak çalıştığını belirtti.

Depremzede çocuklar için yapılan etkinliklerde gönüllü olarak yer almak istediğini anlatan Özkan, "Gölcük depreminde 7 yaşındaydım. Orada enkaz altında kaldım ve bir gün sonra kurtarıldım. Göçük altında babamı kaybetmiştim. Bu yüzden, çocukların, o insanların nasıl duygular yaşadığını çok iyi anlıyorum, çok iyi biliyorum. Ayrıca çocukları çok seviyorum. Ben de onlar için gönüllü olarak palyaço oldum. Onların palyaço ablasıyım. Onlar her zaman mutlu olsunlar. Hiçbir zaman kötü şeyler yaşamasınlar istiyorum." dedi.

Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit de amaçlarının deprem travması yaşayan çocuklara moral vermek olduğunu ifade ederek, etkinliklere destek veren Büşra Özkan'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum