CUMHURİYETİMİZİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI...

CUMHURİYETİMİZİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI...

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının temelini attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. Kuruluş Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

 Şuayip YAMAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl Dönümünü, 28-29 Ekim tarihlerinde İlçemiz Atatürk Parkı'nda yapılan etkinliklerle kutlandı.                                 ,

Törene: İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Başkan Yardımcıları;  Lokman Kılıç ve Harun Olmuş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Baki Üstüner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve Şube Müdürleri; Ali Öztürk, Ercan Doğan, Ömer İpek ve Zülkif Sarıtepe, İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan,  Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve yönetim kurulu üyeleri,  CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkan Vekili Tayhan Aydoğan ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nin organize ettiği ve İngilizce Öğretmeni Emine Çelik' in sunduğu İlk Tören: 28 Ekim Çarşamba günü Atatürk Anıtı’na; Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İkinci Tören; 29 Ekim Perşembe günü Atatürk Parkı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyet ile taçlandırdığı günün 97. Yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.
 

Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserim” dediği, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla, şehitlerimiz ve gazilerimizin kanı pahasına verilen bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur.
 

Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.
 

Türkiye Cumhuriyeti olarak bugün binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyoruz.
 

Bu umudun esası, milletimizin; mertliği, cömertliği, şefkati, merhameti, kahramanlığı ve birçok özelliklerinin yanında, kuşkusuz millet hâkimiyetine dayanan ve bir fazilet rejimi olan Cumhuriyet yönetimidir.
 

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

Bu vesile ile büyük Türk Milleti’ nin ve siz değerli Çubuklu hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgiler ve saygılar sunuyorum dedi.

 

ETKİNLİKLER;

Meliha-Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencilerinden;

Fatma Ceyda Doğan  “Akdeniz'e Doğru” şiirini,

 Fatma Asya Özkan ise “Kuvay-i Milliye’den Şayak Kalpaklı Adam şiirini okudu.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Çubuk Şubesi Seymen Ekibi gösterilerini sundu.

Etkinlikler; Meliha-Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi Müzik Grubu’ nun hazırladığı “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı Müzik Dinletisi ile devam etti.

Kutlamalar, Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü münasebeti ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullarda düzenlenen “Resim”, ortaokullarda da düzenlenen “Şiir” ve liselerde düzenlenen “Kompozisyon “ yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

 İlkokullar Arasında Düzenlenen ‘Resim Yarışması’nda:

  1. Yıldırım Beyazıt İlkokulu’ndan Beren Seğmen,
  2. Atatürk İlkokulu’ndan Elif Zehra Pelit,
  3. Atatürk İlkokulu’ndan Alper Eren.

Ortaokullar Arasında Düzenlenen ‘Şiir Yarışması’nda:

  1. Türk Telekom Ortaokulu’ndan İrem Nur Onbaşı,
  2. Türk Telekom Ortaokulu’ndan Nihal Kale,
  3. Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu’ndan Aytengül Yavuz.

Liseler Arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışması’nda:

  1. Meliha-Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi’nden Melike Çakırgöz,
  2. Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Uğur Murat Kabakçı,
  3. Çubuk Anadolu Lisesi’nden Medine Bal.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödüllerinin Takdimi:

Dereceye giren öğrencilerden Üçüncü olanlara ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilerden İkinci olanlara ödülleri İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş tarafından takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilerden Birinci olanlara ise ödülleri İlçe Kaymakamı Adem Keleş tarafından takdim edildi.

Etkinlikler sonrası protokol tarafından, organizasyonu gerçekleştiren Meliha -Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ettiler.

Program sonunda gruplarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve İlçe Cumhuriyet Başsavcımız Hüseyin Kantar, esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 

img_2573-tile.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.