CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 98. YIL DÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...

CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 98. YIL DÖNÜMÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLADIK...

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyeti, biz Türk milletine armağan edişinin, 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık.

Şuayip YAMAN

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl Kutlamaları, 28-29 Ekim tarihlerinde Atatürk Parkı’nda yapılan etkinlikler ile gerçekleştirildi.

 ÇELENK SUNMA TÖRENİ...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98.Yıl Kutlamaları münasebeti ile organize edilen Çelenk Sunma Töreni 28 Ekim Perşembe günü İlçemiz Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.

Törene; Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran,  İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin İlçe başkanları, İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri,  Şehit yakınları ve Gaziler,  okul müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ayşegül Arıöz’ ün sunuculuğunu yaptığı ilk tören, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı çelenginin sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.

CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ...

29 Ekim Cuma günü ilk etkinlik İlçe Kaymakamlık makamında “Tebrikat Kabulü” ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen Tebrikat töreninde Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran,  Kaymakamlık Makamı’nda İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

Atatürk Parkı’nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı törenine;  Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan,  İlçede faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe başkanları, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şehit yakınları ve Gaziler, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin organize ettiği ve Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri; Ayşegül Arıöz ve Erdinç Coşgun’ un sunduğu program; Protokol üyelerinin vatandaşları ve öğrencileri selamlamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran tarih boyunca uygulanan yönetim düzenlerinden örnekler vererek başladığı günün önem ve anlamını ifade eden  konuşmasında, Türkler olarak çeşitli dönemlerde dünya üzerinde söz sahibi olan yurtlar kurduk.

Bilim sanayi ve teknolojinin ilerlemesi ile ortaya çıkan yeni arayışlar ve savaşlar sonrası, demokrasinin egemen olduğu en yalın ifade ile kendi kendini yönetme biçimi olan Cumhuriyet’i ilan ettik..

Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle ile anıyorum dedi.

ETKİNLİKLER:

  • Bekir Yılmaz Ortaokulu Müzik Öğretmeni Seda İskender Özdeş yönetiminde hazırlanan Kemanlı Mehter Dinletisi,
  • Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Küçükşantürk’ ün okuduğu “Bugün” adlı şiir, İrem Aktaş ve Hilmi Can Bal’ ın birlikte okuduğu, “Bu Vatan Kimin” adlı şiir, Okul Öğrenci Korosunun seslendirdiği Gençlik Marşı ve Vatan Marşı adlı şarkılar,
  • Ankara Seğmenler Kulübü Derneği-Çubuk Şubesi Seğmen ekibi gösterileri ile devam etti.

Kutlamalar, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü münasebeti ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkokullarda; Resim, Ortaokullarda; Şiir ve Liselerde ise Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerinin takdim edilmesi ve Tören Geçişi ile sona erdi.

ÖDÜL TÖRENİ...

 İlkokullar arası düzenlenen Resim yarışmasında:

  1. Barbaros İlkokulu’ndan Elif Yağız,
  2. Sebat Koleji’nden Esma Topal,
  3. Aşağı Çavundur İlkokulu’ndan Ekrem Kaan Üstün.

 Ortaokullar arası düzenlenen Şiir yarışmasında:

1. Çubuk Ortaokulu’ndan Emirhan Tandoğan.

2. Özel Sebat Ortaokulu’ndan Ahsen Arıöz,

3. Atatürk Ortaokulu’ndan Kadir Efe Gündür.

Liseler arası düzenlenen Kompozisyon yarışmasında:

1. Meliha Hasan Ali BOSTAN Fen Lisesi’nden Melike Çakırgöz.

2. Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi’nden Oğuz Kaan TANDOĞAN,

 3. Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nden Meryem Keçeci.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran tarafından takdim edildi. 

İlçede faaliyet gösteren okullar Protokol önünden “Tören Geçişi” yaptı.

Protokol üyeleri tören sonrası organizasyonu gerçekleştiren okul öğretmen ve öğrencilerini tebrik ettiler.

img-0975-tile1.jpgimg-1307-tile2.jpgimg-1340-tile3.jpgimg-1383-tile4.jpgimg-1409-tile6.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.