Cumhurbaşkanı Erdoğan;"Söylüyoruz Ama Salgın Tedbirlerine Uyulmuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan;"Söylüyoruz Ama Salgın Tedbirlerine Uyulmuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef sürekli söylememize rağmen tavsiyelere uyulmuyor.”

Şuayip YAMAN

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca’nın katılımıyla hizmete açıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada halkın korona virüsü önlemlerine uymadığını söyledi. Sürekli söylememize rağmen maalesef Türkiye’nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor. Kurallara uygun hareket edilmelidir. Kapalı alanlarda cayır cayır sigara içilmeye devam ediliyor. İnsanımız adeta kendisinin katili.

 

Bu hastalıktan korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır. Ülkemizin denizi geçip, derede boğulmaması için hep birlikte salgın musibetinin üstesinden gelmeliyiz. dedi.

Doğu Akdeniz konusunda ise Bizi ya masada ya sahada acı tecrübelerle anlayacaklar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendisine dayatılan ahlaksız haritaları ve belgeleri yırtıp atacak siyasi, ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar.

 

Türkiye ve Türk Milleti olarak biz her ihtimale ve her sonuca hazırlıklıyız. Biz her platformda, her görüşmede, her mesajda Türkiye'nin adil olması şartıyla her türlü paylaşıma hazır olduğunu ifade ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanları şu şekilde sıralayabiliriz: 

 

* Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır.

 

* Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz.

 

* Milletimizin her bir ferdini tedbirlere uyarak salgını ortadan kaldırma seferberliğine davet ediyorum.

 

* Gerek bakanımız gerekse bu alandaki ilgili hocalarımız, arkadaşlarımız sürekli söylemelerine rağmen, şahsım sürekli söylememize rağmen maalesef her yerde, Türkiye'nin dört bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor.

 

Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor.

 

* Ülkemize karşı husumetlerini maalesef kamuoyu önünde dahi ifade etmekten çekinmeyenlerin ifşa ettikleri darbe ve siyasi entrika senaryolarını birer birer yırtıp çöpe atacağız. Türkiye kendisine dayatılan ahlaksız haritaları yırtıp atacak askeri, ekonomik ve siyasi güce sahiptir.

 

* Türkiye'nin kendisine dayatılan ahlaksız haritaları ve belgeleri yırtıp atacak siyasi, ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar. Bizi ya masada ya da sahada acı tecrübelerle anlayacaklar. Türkiye ve Türk Milleti olarak biz her ihtimale ve her sonuca hazırlıklıyız.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde ise önemli açıklamalarda bulundu. (7.09.2020)

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vazgeçin bu dönemde şu düğünlerden, yemekli merasimlerden. Nikâh törenleriyle bu işleri bitirmek suretiyle bu dönemi gelin atlatalım dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

Türkiye Varlık Fonu 4 yılda güçlü bir portföye ulaştı. Birbirini tamamlayan kamu sermayeli 6 köklü kurumumuzun faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması, bu şirketlerin verimliliğini artıracak, maliyetleri düşürecek, sektöre yeni bir dinamizm kazandıracaktır.

 

Türkiye Sigorta, kar güdüsü yanında kamu ekonomik vizyonunun parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak. Türkiye Sigorta'nın, sigorta sektörümüzü küresel rekabette zirveye taşımasını ümit ediyorum.

 

"SOĞUKKANLI ŞEKİLDE SÜRECİ YÖNETTİK"

 

Koronavirüs salgınının artçı şoklarını pek çok alanda hissediyoruz. Büyük ülkeler bile ciddi sarsıntılar yaşadı. Türkiye koronavirüs salgınından büyük ölçüde etkilenen ülkelerden ayrışmıştır.

 

Türkiye gerçeklerinden kopuk, topluma maliyeti hesap edilememiş fevri kararlar almak yerine soğukkanlı şekilde süreci yönettik. Böyle bir salgından hasarsız çıkmak mümkün değildir. Bu süreçten bizim de menfi etkilendiğimiz gerçektir ancak diğer ülkelere göre bu etkiyi asgari düzeyde tutmayı başardık.

 

Ağustos ayından güven endekslerinde ciddi artışlar kayda geçti. Konut ve otomobil satışlarında rekor kırıldı. İhracat Haziran-Temmuz aylarında 40,9 milyar dolar seviyesine ulaşıp geçen yılın aynı döneminin üstüne çıkmıştır. 

 

“MİLLETİMİZİN RIZKINI YEDİRMEMEKTE KARARLIYIZ”

 

Tarih boyunca ülkemizin bileğini diplomaside, savunmada, askeri alanda bükemeyenler silah olarak her zaman ekonomiye sarılmışlardır.

 

Saldırılarda kullanılan yollar kur, faiz ve enflasyon olmuştur. Ülkemiz gecelik faizlerin 7500'lere çıktığı günleri yaşamıştır. Milletimizin rızkını, Türkiye'nin kaynaklarını, krizden ve kaostan beslenen çevrelere yedirmemekte kararlıyız.

 

Özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra ekonomide yeni bir döneme girdik. Onlar “IMF'ye gidin, borç alın” dediler ama biz bunu yapanlardan olmayacağımızı söyledik.

 

Ancak IMF, borç istemek için bizim kapımıza geldi.

 

IMF ile kapalı kapılar ardında pazarlığa tutuşanların, bir daha Türkiye'yi eski günlerine geri döndürmesine asla izin vermeyeceğiz.

 

DÜĞÜN ÇAĞRISI...

 

Ülkemiz bu salgın sürecinden, diğer alanlarla birlikte ekonomide de güçlenerek çıkacaktır. Bunun için milletimizin tüm fertlerinin tam bir seferberlik içinde tedbirlere sarılması gerekiyor. Milletimizi bir kez daha “TAMAM” diye sloganlaştırdığımız temizlik, maske ve mesafe kuralına uymaya çağırıyoruz.

 

Vazgeçin bu dönemde şu düğünlerden, yemekli merasimlerden. Nikâh törenleriyle bu işleri bitirmek suretiyle bu dönemi gelin atlatalım...

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.