ÇUDEF'ten 2011 Yılı Değerlendirmesi

ÇUDEF'ten 2011 Yılı Değerlendirmesi

Çubuk Dernekler Federasyonu başkanı Recep TAŞ 2011 yılı faaliyetlerini değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Recep TAŞ yaptığı açıklamada şunları söyledi"

Federasyonumuzun kuruluşunda, muasır medeniyetin üstüne çıkma hedefinde ilerleyen ülkemizdeki demokrasinin derinleşmesi, bu süreçte Sivil Toplumun işlevleri ile anlam ve önemini kendi dilimizce anlattıktan sonra, insani değerlerden uzaklaşmadan, ülkemizin kalkınmasında beşeri güçlerimizi bir kurumsal kimlik altında ortaya çıkarmak,

Toplumun dinamizmini kaybettirip,  üretkenlikten uzaklaştıran,

Her şeyin devletten beklendiği bir anlayışın tamamen itaat üzerine oturmuş bir toplum yapısını meydana getirdiği, bir başka ifade ile onu edilgen hale getirdiği kanaatinden hareketle, 

Bu anlayışı değiştirmek;

Kavga etmeden,

Gerginlikler yaratmadan,

Uzlaşma kültürüne sahip olarak,

Sorunlarımızı konuşarak ve anlaşarak çözme yeteneklerimizi geliştirmeyi değişmez bir yöntem olarak sürdürüp, toplumun demokratik reflekslerini güçlendirmek, dinamik ve üretken kılmak üzere güçlü bir sivil toplum hareketi oluşturmak hedefi doğrultusunda ki amaçlarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık.

Federasyonumuzun kuruluşundan sonraki 7. yılında da bu hedefler doğrultusunda faaliyet göstermiş olup, 

Bu bağlamda;

1.     Federasyonumuz, İnsani değerleri doruk noktada tutmaya gayret sarf ederek, uzlaşma kültürüne sahip çıkmış, pozitif hizmet anlayışı ile toplumun güvenini kazanmıştır. Kimi zamanlar demokrasinin nimetlerinden faydalanarak temsil kabiliyeti elde eden paydaşlarımız tarafından hoş görülmeyip anlaşılmak istenmesek de ve hatta incitilsek de incitmemeye özen gösterilmiş büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket edilmiştir. Bu vakur tavrımız sayesinde toplumun büyük bir kısmınca önemsenir ve ciddiye alınır bir kuruluş olma vasfı elde edilmiştir.

2.     2010 yılı sonunda 46 üye derneği bünyesinde barındıran Federasyonumuz, 2011 yılında bir üye derneğimizin faaliyetlerine son vererek kendilerini fesih etmelerine karşın, 3 derneğimizin daha üye olmasıyla üye sayısını 48’e çıkartarak Güçlü bir sivil toplum kuruluşu olma iddiasını kuvveden fiile geçirmiştir. “Çubuk’ta Birliğin Adresi, Sivil Toplumun Sesi olma iddiasını yaşanır hale getirmiştir.

3.     Üye profilindeki ekonomik, sosyal ve kültürel farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bu zenginliğe sahip çıkmış, toplumun tümünü kucaklayacak sorumluluk bilinci içinde hareket ederek milli birlik ve beraberliğe hizmet ederken büyük bir ailenin mensupları olmanın huzuru ve manevi hazzı yaşanmıştır.

4.     Üye derneklerimizle işbirliği yaparak çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyetin organizasyonunu gerçekleştirdik. Eğitim Gönüllüleri derneğimiz vasıtasıyla eğitim ve öğretime, Gençlik Eğitim ve Kültür Derneğimiz ile gençliğe katkı sunduk.  Bu konuda liderliği elden bırakmadık. 

5.     Üye derneklerimizdeki kapasite gelişimini sağlama konusunda başarılı olduk. Bu bağlamda federasyonumuza üye derneklerin her hangi birinin ceza alması olmadığı gibi yasal veya usul açısından uyarı dahi almalarına da imkân bırakmadık.

6.     Gelişmiş demokratik toplumlardaki STK’ların önemli bir fonksiyonunu yani karar süreçlerine katılma fonksiyonunu hakkıyla yerine getiremedik. Bu bağlamda;

·        Temsil edildiğimiz ilçe İnsan Hakları kurullunun tüm çalışmalarına katılarak katkı sunulmuştur.

·        Ankara Kalkınma Ajansı ve alt komisyon ve üst komisyon çalışmalarına katılarak destek verilmiştir.

·        Federasyonumuzun da aktif katılımıyla Memur Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde“100 STK, 100 Bilim adamı ile Yeni Anayasada Yeni Arayışlar” konulu çalıştaylara katılarak hazırladığımız yeni Anayasa taslağını TBMM Başkanı Sn. Cemil ÇİÇEK’e takdim ettik.

·        Avrupa Birliği Kalkınma fonu, Ulusal Ajans ve Sivil Toplumu Geliştirme Merkezinin sivil toplumun kapasite gelişimi çalışmalarına katıldık.

·        Yine üye derneklerimizle işbirliğinde yıl içinde toplam 7 Eğitim programı(Bilgisayar, Paramı Yönetebiliyorum, Kendi kendimin lideriyim, Mangala Eğitimi vb) ile 5 Konferans organizasyonunu gerçekleştirdik.

·        Üye derneklerimizce organize edilen 7 Yaz ve Yayla Şenliği ile Çubuk Turşu ve Kültür Festivali başta olmak üzere 2 festivale destek sağladık. Ayrıca Eski Ankara resim sergisinin Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde sergilenmesini sağladık. 

·        Tarihin bizlere emanet ettiği kültürel zenginliğimize sahip çıkarak ortak paydalarımızın ön plana getirildiği geleneksel Aşure ve Birlik Günü programları ile milli birliğe katkı sunduk.

·        Sivil toplumun en yüksek oranda katkı sunmasının mümkün göründüğü Kent Konseyi noktasında ise 2011 yılı hüsranla sona ermiştir. Zira Federasyonumuz İlçe Kent Konseyimizin daha üretken ve daha aktif olmasını isteyip koşulların iyileştirilmesini isterken ne yazık ki eskisini de aratacak bir tabloyla karşı karşıya kalınmıştır. Konuya ilişkin karar vericilerin küçük hesapları sonucu, dostlar alışverişte görsün kabilinden bir oluşumla Kent Konseyi’ni adeta yok etmişlerdir. Esas itibariyle Kent Konseyinin daha kuruluşunda Federasyonumuzdan öcü gibi korkarak 50’ye yakın derneği bünyesinde bulunduran federasyonumuza yasak savma kabilinden bir delege verilmiş, dost bir tabela derneğine(!) ise daha fazla delege verilerek niyetlerini açığa vurmuşlardır.

7.     İlçemizde demokrasi kültürünün yerleşip yaygınlaşması noktasında kişisel ego’lar nedeniyle karşı direnç sergilenip, engeller görünse de ülkemizin zincirlerini kırarcasına her gün bir tabu yıkarak ileri demokrasi yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenle tesellimiz ve geleceğe güvenimiz artarak devam etmektedir.

8.     Bir başka tesellimiz ise merkezi hükümetimiz ile Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile ilçemizin makûs talihinin değişmesine sebep olabilecek altyapı yatırımları ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Çubuk’ta kurulması gibi hizmetlerin almasıdır.

 

Bu duygularla Federasyonumuzun 7. hizmet yılında emeği geçen dernek başkanları ve Federasyon Yönetim Kurulunda bulunup hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan mesai arkadaşlarıma en içten duygularla teşekkür eder 2012 yılında daha verimli bir çalışma dönemi özlemimi paylaşmak isterim.

Saygılarımla.

                                                                                                                                                                               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.