ÇUDEF’DEN YERLEŞKE’DEKİ OKUL MÜDÜRÜ’NE DESTEK PLAKETİ...

ÇUDEF’DEN YERLEŞKE’DEKİ OKUL MÜDÜRÜ’NE DESTEK PLAKETİ...

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Çubuk Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş’i makam

Şuayip YAMAN

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Çubuk Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş’i makamında ziyaret ederek bir “Destek Plaketi” verdi.

Çubuk, Akyurt ve Pursaklar’dan yaklaşık 60 köy derneğinden oluştuklarını ifade eden ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş Prof. Dr. Aytunç Ateş’e hitaben yaptığı konuşmada, “İlçemiz sınırları içinde kurulması nedeniyle büyük onur duyduğumuz; ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bölgemize büyük yararlar sağlayacağına inandığımız Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kuruluşundan hayata geçirilişine kadar emeği geçen her kademedeki yetkililere şükran duyguları ve minnet borçluyuz.  

 

Bu itibarla Ankara’nın Kuzey’ini aydınlatan Üniversitemizin bir ünitesi olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü olarak dirayetle sürdürdüğünüz eğitim ve öğretim faaliyetleriniz yanında fiziki şartlarının iyileştirilmesi hususundaki değerli gayretleriniz nedeniyle teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

Gösterilen desteğe teşekkür eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’nun Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş yaptığı açıklamada, “İlçenizin beklentilerini bilerek geldik.

 

Esenboğa Kampusunda şu anda 6 bin öğrencimiz eğitim ve öğretime başladı. 

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı 13 fakülteden 4’ ü Külliye’de (Kampus), geriye kalan 9’ u ise Ankara da eğitim ve öğretim veriyor.

 

Turgut Özal Üniversitesi’nin Üniversitemize devredilmesi son dakika golü gibi oldu. Sorumluluklarımız arttı.

 

Turgut Özal Üniversitesi yeni bir transfer gibi oldu. Bütçe aynı, hizmet aynı, ama bunlara karşılık yük oldukça ağır.

 

Yeni öğrencilerin yerleştirilmesi, mezunlarımızın durumu ek bir yük (külfet) oldu. 

 

Biz koordinatör Üniversite olduğumuz için yükümlülükler aldık.

 

Burada (Yerleşke’ de) hep birlikte güvenli bir ortam hazırlamaya çalıştık. Her şeyi yeniden yaptık.

 

Aynı zamanda bir Çubuklu olan Yüksekokul Sekreterimiz Osman Şahbudak ve Büyükşehir’in katkısı çok.

 

Üç bölümde şimdilik 200 yakın öğrencimiz var.

 

Yerleşkenin arka tarafında büyük bir fakülte (Sağlık Bilimleri Fakültesi) gelecekti. Çalışmalar sürüyor. Turgut Özal Üniversitesi’nin bağlanması bu süreci uzattı. Yine arkada yeni sosyal tesis yapılıyor. Bu tesislerden ilçedeki eğitim kurumları da istifade edecek.

Fiziki şartları iyi bir hale getirirsek daha iyi bir hizmet vermiş olacağız.

 

İlçe olarak beklentiden ziyade herkesin taşın altına elini koyması lazım. Bunun yanı sıra ilçenin beklentilerini iletmesi de bizim için çok önemli.. Bunun için karşılıklı ihtiyaçları koordine etmeliyiz.”

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, Çubuk ilçesinde bulunan tüm STK yöneticileri ve meslek kuruluşları temsilcileri ile birlikte “eski Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e yaptığımız ziyarette Gazi Üniversitesinden devredilen yerleşkede en az iki fakültenin açılması hususunda tavassutta bulunması istenmişti. Aradan geçen zaman içinde bu beklentimize ulaşamamış olsak da bu talebimizden tümüyle uzaklaşmış değiliz. Bu doğrultudaki kimi gayretleri de takdir ediyor ve destekliyoruz. Ancak bu yerleşkede fiziki şartların geliştirilmesi hususunda İniveresimizi de yalnız bıraktığımızı ifade etmek istiyoruz.

   

Bu yerleşkede yeni fakültelerin gelmesi için yeni hizmet binalarına ihtiyaç var. Ankara Yıldırırım Beyazıt Üniversitemizin içinde bulunduğu şartlarda bu binaları yapmasını beklemek yersiz. Yerle yönetimiz bu konuda bir aymazlığı var. Çoğu illerdeki üniversitelerin Devletin desteğinden daha çok yöredeki belediye ve hayırseverlerin büyük desteği ile hayata geçtiğini biliyoruz.

 

Keşke Saygıdeğer Okul Müdürümüzün konuşmasında “Büyükşehir’in büyük desteğini aldık” diye değil, “İlçe Belediyesi’nin büyük desteğini aldık” şeklinde söze başlamasını duyabilseydik.

 

Demek ki Çubuk Belediyesi bu konuda duyarsız.”

 

Okul Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, “Görüldüğü gibi şehir sıkışmış. Oysa Üniversite’ye (kampusa) doğru bir akımın olması, Öğrencileri ilçede nasıl tutarız, onunu gerçekleşmesi gerekir. İlçede sinema, tiyatro gibi sosyal mekânların olması gerekir.

 

Barınma şartlarının müsait olması (1+1, 2+1 gibi apartların) olması gerekir. Kampusa 6 bin öğrenci geldi. Ama çevrede öğrencilerin kalacağı uygun yurtlar maalesef yok. Yemek yiyecekleri nezih bir ortam yok.

 

Zaman zaman ilçeden de destek alıyoruz. Ama birtakım imkânsızlıklarla karşı karşıya kalıyoruz.

 

Her halükarda biz de bir kurumuz. Bu yüzden kurumlar arası destek ve koordinasyon çok önemli..”

 

ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, “ Konuyla ilgili bir toplantı yapsak; Bu toplantıya ilçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve müteahhitleri de çağırsak.”

 

Okul Müdürü Prof. Dr.. Aytunç Ateş, “Beklentiler ortada. Önemli olan bunu harekete geçirmek. Birde şartlar önemli. O şartları olumlu şekilde hayata geçirmek gerekir...”dedi.

cudef-vert-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum