ÇUDEF VE MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN ORTAKLAŞA;        “AŞURE VE BİRLİK GÜNÜ”

ÇUDEF VE MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN ORTAKLAŞA; “AŞURE VE BİRLİK GÜNÜ”

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ile Çubuk Muhtarlar Derneği’nin birlikte organize ettiği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan “7. Aşure ve Birlik Günü” 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 13.00’de Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Erso

                   Şuayip YAMAN                                                                 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ile Çubuk Muhtarlar Derneği’nin birlikte organize ettiği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan “7. Aşure ve Birlik Günü” 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 13.00’de Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda yapılacak.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş ve Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan tarafından Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (ÇEGDER) Yöresel Yemekler Lokantası’nda yapılan kahvaltılı ortak basın toplantısında,

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, “Federasyonumuz Ankara Çubuk, Akyurt ve Pursaklar İlçeleri merkezi ve mahallelerinde hizmet vermekte olan (benzer veya farklı amaçlarla kurulu) 58 derneğin bağlı bulunduğu bölgesel bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Bölgemizde bulunan tüm farklı inanç ve kültür grupları başta olmak üzere toplumsal tabanı bulunan tüm olguların temsil edildiği ve yönetiminde söz sahibi olduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak, kuruluş amaçlarımız doğrultusunda eğitim ve kültürel faaliyetler yapma gayreti içindeyiz.

 

Bu bağlamda, Federasyonumuz eğitim ve kültür hizmetleri çerçevesinde 7 yıldan beri Muharrem ayının ikinci yarısında “Aşure ve Birlik Günü” etkinliği yapmaktayız. Bu yıl 7. sini organize edeceğimiz etkinliğimizi kardeş kuruluşumuz Çubuk Muhtarlar Derneği ile işbirliği ile yapılacaktır.

 

Teşkilatımız ve üye profilinde ki zenginliğin bizlere verdiği sorumluluğun bilinci ve duyarlığı ile tarihimizin bizlere miras bıraktığı, her biri İslam’ın tezahürü olan ekoller arasındaki dini veya kültürel ortak paydalarımızı ön plana getirmek, kimi ön yargıları yıkmak ve dolayısıyla milli birlik ve bütünlüğe katkı yapmak temel amacımızdır.

 

Bu yıl 9 Kasım 2014 Pazar günü Saat 13,00’de Çubuk Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde 7. si yapılacak etkinliğimizde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat tarafından “İslam Ortak Paydası ve Birlikte Yaşama Kültürü” konulu bir konferans verilecektir.

 

Konferansın arkasından Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Zülfü Mutlu, Şazinur Olcay ve Gönül Korlas nezaretinde Anadolu’yu aydınlatan manevi mimarlarımızdan Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal, Hacı Bayramı Veli ve Aşık Veysel’in felsefelerinin yansıtıldığı bir drama gösterisi, akabinde tasavvuf müziğinden örnekler sunularak gülbank okunması,  Aşure ikramları ve dualarla sona erecektir. 

 

Söz konusu etkinliğimize ilçemizde bulunan protokol başta olmak üzere kanat önderleri, dedelerimiz,  sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile halkımız katılacaktır.

 

Sizlerin de takdir edeceği üzere, bu programlarla hedeflenen, Aşureden yola çıkarak mübarek aylardan Muharrem ayının fazileti, bu ayın İslam tarihindeki önemine ışık tutarken, İslam Âleminin ortak acısı Kerbelâ’yı anlamak, onun ışığında İslam coğrafyasındaki olayları yorumlamak, ülkemizde de yeni Kerbelâ’ların yaşanmaması için bilinç oluşturmak, bir anlamda zalimliğe karşı mazlumun, haksızlığa karşı hakkın ve adaletin safını tutmak ve adeta Hüseyinleşmek içindir. 

 

Bu duygular içinde etkinliğimizi kamuoyu ile paylaşmak ve tüm hemşerilerimizi davet etmek üzere katkı yapmanızı diler sizlere sevgiler sunarız” dedi.

                                  

ÇUDEF Başkanı Recep Taş, basın mensuplarının çeşitli konularındaki sorularını cevaplandırdı.

 

Taş, “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile  ‘Çubuk Agat Taşı’ Projesi Yaptık”

 

ÇUDEF olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ortak ve Çubuk Belediyesi’nin katkıları ile Ankara Kalkınma Ajansı ile  ‘Çubuk Agat Taşı’ projesi yaptık. Yapılan projelere katkı olarak Çubuk Agat Taşı işletmesinin fizibilite etüt, araştırma ve incelemesini yapacağız.

 

Bu konuda ilçede sadece tek bir ticaret erbabı var, hammaddenin alındığı bir alan var. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Veli Çelik’in katkısı var. Hammaddeden istihdama kadar verimli bir işletmelik çalışması olacak. Rapor verimli olursa istihdama yönelik olacak. Bu suretle daha fazla verim alacağız.

 

Ayrıca kapasite genişlemesi yapılacak.  İlçede eğitim alanları var. Ama istihdam yok. Madencilik genel Müdürlüğü ve MTA bize destek verirse Belediye’ de destek verecek.

 

Proje hakkında; Eğitim çalışmaları ve rezerv çalışmaları yeterli mi bunları araştıracağız.’’

 

TAŞ, “Yediğiniz Yemeğin Ücretiyle Hayır İşleyin”

 

Toplantının sonunda Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin faaliyetlerine dikkat çeken Recep Taş, yöresel yemekler lokantasından elde edilen gelirle ilçede yardıma muhtaç 85 üniversite öğrencisine aylık burs verdiklerini söyledi. İlçede sorumluluk sahibi herkesin mutlak ziyaret ederek bir kap yemek yemesi tavsiyesinde bulunan TAŞ, ’’Bu işletme ne kadar para kazanırsa o kadar çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye burs veririz. Buradan yediğini her kap yemeğe ödediğiniz ücret bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olur.

 

Geçen yıl 60 yoksul öğrenciden 17’ sine burs verdik. İmkânımız olsaydı hepsine verirdik. Şu anda toplam 85 öğrenciye burs veriyoruz.   

 

 

12-18 Aralık 2014 tarihinde “Yoksullarla Dayanışma Günü” etkinlikleri yapacağız. Konuşmacı İsmail ATEŞ olacak.

                        TAŞ,“Katkı ve Destek Bekliyoruz”

 

İlçemizde;

 

Bir Havaalanı (Esenboğa),

 Uluslar arası Fuar Merkezi,

Tarihi ve turistik yerler mevcut..

 

Bu nedenle çalışmalarımıza potansiyeli yüksek insanların katkısını bekliyoruz.

 

ÇEGDEM Başkanı Hatice ERKAN, “Yardım Eden Yardım Görür.”

 

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği (ÇEGDEM) Başkanı Hatice ERKAN, “Çubuk’u kapalı bir toplum olarak biliyoruz.

 

Kuruluş aşamasında Eski Belediye Başkanı Lokman ÖZDEN ve bir CHP Genel .Başkan Yardımcısı’nın destek ve katkılarını gördük. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum.

 

Biz burs verdiğimiz öğrencilere hiçbir zaman, “Biz size burs veriyoruz, siz de bize destek olun demedik. Ancak festivallerde ve diğer etkinliklerimizde manevi olarak bize desteklerini esirgemediler.

 

Burs için Çubuk’ta ikamet edenlere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bunların içinden de dağılmış aile çocukları ön planda, anne veya babasız öğrenciler ise ikinci planda.. Çünkü onların amca, dayı, teyze ve halaları yardım ediyor.

 

Bu sene burs konusunda, dağılmış aile ile anne baba ayrı unsurları ele aldık.

 

Burasını açtığımızda çok şikâyet konusu edildik. Ama biz yılmadık. Hizmet için bu haklı mücadelemizde her türlü haksızlığa, engele ve şikâyete rağmen yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz.

 

Bizim gücümüzü de, imkânlarımızı da aşan bu hizmeti sürdürebilir. Hale getirmek, Çubuk İlçemizdeki tüm hayırsever kardeşlerimizin desteği ile mümkün görünmektedir.

 

Unutmayalım ki, her çocuk anne ve babasına emanet iken, yetim ve yoksul çocuklar tüm topluma emanettir.

 

Bu nedenle emanetinize bir nebze olsun sahip çıkmak ve hayatımıza anlam kazandırmak için tüm hayırsever hemşerilerimizden yardım ve destek beklemekteyiz” dedi.

TAŞ, “Aşure Günü’nün Maliyeti, ÇUDEF ve Muhtarlar Derneği İle Ortaklaşa Karşılanıyor”

Aşure Günü’nün maliyetini Muhtarlar Derneği ile ortaklaşa karşılıyoruz. 58 dernek üyesi var. Birde muhtarlar var. Hem şehri dernekleri ile bu anlamda bir diyalogumuz var. Esenliği sağlamak için, önce ilçede sonrada ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını sağlayacağız.

 

“Aşure Ve Birlik Günü” etkinliklerine tüm ilçe halkının davetli olduğunu kaydeden Taş, ’’Aşureden yola çıkarak mübarek aylardan Muharrem ayının fazileti, bu ayın İslam tarihindeki önemine ışık tutarken, İslam Âleminin ortak acısı Kerbelâ’yı anlamak, onun ışığında İslam coğrafyasındaki olayları yorumlamak, ülkemizde de yeni kerbelâ’ların yaşanmaması için bilinç oluşturmak, bir anlamda zalimliğe karşı mazlumun, haksızlığa karşı hakkın ve adaletin safını tutmak ve adeta Hüseyinleşmek içindir.

Bu nedenle böylesi anlamlı bu etkinliğimize 7’den 77’iye tüm ilçe halkımız davetlidir’’ dedi.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.