ÇUBUK’UN DEĞERLERİ SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

ÇUBUK’UN DEĞERLERİ SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisine Çubukluların İlgisi Yoğun Oldu

Çubuk Belediyesi tarafından Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda açılışı gerçekleşen, Çubuk’un tarihi geçmişi ve kültürüne ait eserlerin sergilendiği ‘Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

cubukun-degerleri01.jpg

Çubuk’un tarihi geçmişi ve kültürüne ait eserlerin sergilendiği Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda, geçmişteki yaşantı ve kullanılan malzemeler sergileniyor. İlçenin kuruluş yılı olan 1902 yılındaki yaşantının 1902 parça maketle canlandırıldığı Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ni çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor.

cubukun-degerleri03.jpg

 Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılması konusundaki emirleri doğrultusunda Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin başkanlığında kurulan gönüllü komisyon tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarda bin 200’e yakın tarihi obje sergileniyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri tarafından rehberlik edilen sergide maketler ve eserler hakkında bilgiler verilerek, kullanım alanları anlatılıyor.

cubukun-degerleri04.jpg

Kısa bir süre geçmesine rağmen gördükleri ilginin kendileri için onur verici olduğunu belirten Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, ilçenin tarihini gelecek nesillere aşılamak adına ekibiyle birlikte serginin açılmasında önemli bir efor sarf ettiklerini anlattı.

cubukun-degerleri05.jpg

Sergiyi sürekli yenilemek adına çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Metin,"Sergi açıldıktan sonra yoğun ilgi görmesi ve adeta ziyaretçi akınına uğramasını görünce Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tuncay Acehan Beyin nasıl doğru bir karar verdiğini daha iyi anladık. Bu önemli sergiyi ilçemize kazandırdıkları için başta Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan Beye ve ekibine, bizimle gönüllü bir şekilde gece gündüz demeden çalışan belediye çalışanlarımıza, ellerinde bulunan ürünleri, materyalleri ilçemize armağan eden, paylaşan vatandaşlarımıza, hem tecrübe, fikir ve görüşlerini bizimle paylaşan hem de maddi manevi destek olan değerli büyüklerimize, komisyonda bulunan Aysel Neşeli’ye, Hülya Uğur’a, Mehmet Çelik’e, Emrah Erdoğan’a, Nurdan Çoban’a, Halil Basri Uluğ’a, Sevim Aydos’a ve Hüseyin Yiğiner’e ilçemiz adına ayrı ayrı teşekkür ederiz.  Serginin yeni neslin geçmişini unutmaması adına önemli bir görevi var. İlçemizin hafıza merkezi olacak sergi için ilimiz vatandaşları da fedakârca davranarak evlerindeki tarihi ve kültürel değerleri bağışlamışlardır. Şimdi ziyaretçilerimiz bu eserler ile tarihi ve kültürünü gelecek nesillere taşıyacaklar” dedi.

cubukun-degerleri06.jpg

Sergiyi ziyarete gelenlerin yoğun taktirini kazandığını dile getiren Metin, serginin Çubuk için önemli bir misyon üstleneceğini bildirdi.

cubukun-degerleri07.jpg

Metin, “Sergimiz ilçemizin geçmişini geleceğe taşımada köprü vazifesi görmektedir. Bu nedenle sergimizi başından bu yana önemsedik. Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda hayat bulan sergi inşallah müze haline gelerek daha da iyi konuma gelecektir. Bizim bu konuda hiç şüphemiz yok. Ayrıca ilçemizdeki okulların öğrencilerinin sergimize daha çok gelmesi ve geçmişini tanıması bizleri çok daha mutlu ediyor. İlçemizdeki duyarlı öğretmenlerimizin de öğrencilerin sergiye gelmeleri konusunda destek olacaklarını biliyorduk. Ziyaretler giderek daha da fazlalaşacak. İlçemize ziyarete gelen vatandaşlarımız da sergimize farklı bir ilgi gösteriyor” şeklinde konuştu.

cubukun-degerleri08.jpg

 Metin, ilçede yaşayan herkesin müzeyi ziyarete gelmelerini isteyerek sözlerini tamamladı.

cubukun-degerleri09.jpgcubukun-degerleri10.jpgcubukun-degerleri11.jpgcubukun-degerleri12.jpgcubukun-degerleri13.jpgcubukun-degerleri15.jpgcubukun-degerleri14.jpgcubukun-degerleri16.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.