Çubuk’un değeri yeni projeler ile artıyor

Çubuk’un değeri yeni projeler ile artıyor

Toprak İnşaat ve Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, son dönemlerde Çubuk’ta yaşanan değer artışı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Toprak İnşaat ve Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, son dönemlerde Çubuk’ta yaşanan değer artışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Toprak İnşaat ve Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, Çubuk’ta son yıllarda gerçekleştirilen markalı konut üretimlerinin, bölgeye olan talebi artırdığını söyledi.

Çubuk’ta yeni bir yükseliş dalgası olacak 

Emlak ve İnşaat sektörünün önde gelen kuruluşlarından Toprak İnşaat ve Emlak Sahibi Uğur Murat Neşeli, Çubuk’ta 2010’dan itibaren köklü bir değişim sürecine girildiğini, 2015'lerden itibaren ise değişimin hız kazandığını ve 2017’i başından sonra bölgenin önemli bir çekim merkezi haline geldiğini ifade ediyor.

Neşeli, Çubuk’un günümüzde şehir merkezine yakın olmak isteyen, ancak sakin bir ortamı tercih eden üst gelir grubuna mensup Ankaralıların tercih ettiği bir bölgeye dönüştüğünü belirtiyor.

Üniversite ve Metro projesi bölge değerini artırıyor

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile birlikte metronun gelecek olması bölgedeki arsa ve konut projelerinin değerini artırmaya başladığını ifade eden Neşeli, başkentte tek bakir alanın Çubuk’ta kaldığını hatırlatarak, kazanmak için elinde imkanı olan herkesin ev ve arsa alması gerektiğini kaydediyor.

Danışmanlık firmaları tarafından hazırlanan raporlarda Çubuk’taki emlak artış oranlarının yüzde 20 ila 30 oranında değiştiğini vurgulayan Neşeli, "2017 Ankara Markalı Konut Sektör Raporuna göre Çubuk’ta 2016 yılında %20, 2017 yılında %23 fiyat artışı görülmektedir. Son üç yılda bileşik olarak bakıldığında konut fiyatları %25 artış kaydediyor. Ankara geneli araştırıldığında 25 bölge arasında bölgemiz değer artışında ilk beşin arasında yer almaktadır.”

Talebe göre yeni inşaat projelerine başladıklarını anlatan Neşeli, fiyatlarda konum, ulaşım, çevre ile projenin prestiji gibi niteliklerin değere etki eden faktörler olduğunu belirtiyor.

Geçen yıla oranla satış rakamlarının Çubuk’ta ortalama %10-15 dolayında artış gösterdiğini ifade eden Neşeli, belediyenin yeni projelerinin tamamlanmasıyla değer artışının devam edeceğini, bununla birlikte turizm alanlarında atılacak yeni adımların da konut projelerinin değerini artıran bir diğer faktör olacağını söylüyor.

img_4678.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.