Çubuk'tan depremzedelere destekler devam ediyor

Çubuk'tan depremzedelere destekler devam ediyor

Çubuk'ta bazı derneklerin düzenlediği geleneksel mahalle iftarlarının bu yıl yapılmayacağı, iftarlar için harcanması planlanan paranın da depremzedelere gönderileceği bildirildi.

Çubuk Yardım Eli Platformu Başkanı Fuat Tüyan, ilçede 7 bin depremzedenin misafir edildiğini söyledi.

İlçedeki tüm vatandaşlara depremzedelere yardım etmeleri çağrısında bulunan Tüyan, "Tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve kooperatifler bir araya gelerek ilçemizde her yıl düzenlenen geleneksel toplu iftarları bu yıl düzenlememe kararı aldık. Alınan bu karara da derneklerimizin yüzde 99’una yakını uymaktadır. Derneklerimizin bu toplu iftarlarda harcayacakları miktarları ilçemizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz ile Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki depremzede vatandaşlarımızın yardımlarında kullanacağız." dedi.

Çubuk Abad 1402 Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Uluağaç ise "Yaptığımız istişarede bize bağlı derneklerin tamamı bu yıl iftar vermeme kararı aldı. Onun yerine bu yıl hem deprem bölgesine hem ilçemizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımıza hem de ilçemizdeki muhtaç vatandaşlarımıza yardım edeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.