Çubuk'tan deprem bölgesine destek

Çubuk'tan deprem bölgesine destek

Belediye ve Kaymakamlık, Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından "Çubuk Yardım Eli Platformu" aracılığıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanyaya Çubuk ilçesindeki şehit yakınları da destek verdi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, şehit yakınları olarak Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgeye maddi ve manevi destek olmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

İlçede başlatılan kampanyaya kendilerinin de destek olmak için seferber olduğunu anlatan Avan, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bağış yaparak destek veriyorlar. Şu an derneğimiz adına 25 bin lira ve diğer şehit yakınlarımızdan da 50 bin liraya yakın bağış yapılmıştır." dedi.

Yardımların "Çubuk Yardım Eli Platformu"na teslim edildiğini, ayni yardım olarak battaniye, havlu, kaşkol, eldiven ve bereden oluşan yardım malzemelerinin de bölgeye gidecek tırlara verildiğini aktaran Avan, "Ülkemizin ve milletimizin bu zor gününde yanında olma zamanıdır. Gün bugün ve yardım etme günüdür. Acıları paylaşma günüdür. Türkiye genelinde en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçeyiz. Acının ne demek olduğu çok iyi bilen bizleriz. Cenabıallah kimseye, evlat, anne, baba, kardeş ve yakınını kaybetmenin acısını yaşatmasın. Onların acılarını paylaşıyoruz, acılarını kendi acımız olarak kabul ediyoruz." dedi.

Çubuk Belediyesi dün gönderilen yardım malzemelerinin ardından bugün de iş makineleri ve teknik ekibi bölgeye sevk etti.

Dün gece yola çıkan üç tırın yanında bölgeye ekskavatör, kamyon ve lojistik aracı da gönderildi. İlçede gönüllü iş insanlarının iş makineleri de belediyenin aracılığıyla bölgeye yönlendirildi.

Belediye Başkanı Baki Demirbaş, "Büyük yaralar açan deprem nedeniyle canımız yanıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Büyük Türk milleti olarak tek yürek olmuş bir şekilde devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum