Çubuk'tan 22 Kişi Gözaltında

Çubuk'tan 22 Kişi Gözaltında

Çubuk Belediyesi'nde imar ve ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Çubuk Belediyesinde imar ve ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyonda 15 müteahhit de gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten savcı 22 kişinin gözaltında olduğu operasyon için 4 gün süre verdi.
Yaklaşık 9 ay önce AKP'den ihraç edilen daha sonra mahkeme kararıyla yeniden AKP'ye dönen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın da aralarında bulunduğu 7'si belediye çalışanı toplam 22 kişi gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından başlatılan operasyonda Tuğluca, Başkan Yardımcısı Osman Aydos, Mali İşler Müdürü Osman Bal, Belediye İhale Komisyonu Başkanı İsmail Yıldırım, Fen İşleri eski Müdürü Eyüp Kocabaş, İmar İşleri Müdürlüğü'nde görevli memurlar ev ve işyerlerinden alınarak emniyete götürüldü.
Hakkında su ve imar ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine ilk olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Başmüfettişlerince başlatılan soruşturma daha sonra adli makamlara teslim edilmişti. Soruşturmanın 17 kalem işi içerisine aldığı öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı gözaltındaki 22 kişi için 4 gün gözaltı süresi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum