Çubuk’ta ‘Yeni Türkiye’nin zihniyet arayışı’ konferansı düzenlendi

Çubuk’ta ‘Yeni Türkiye’nin zihniyet arayışı’ konferansı düzenlendi

Çubuk Kültür Derneği tarafından Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde ‘Yeni Türkiye’nin zihniyet arayışı’ isimli konferans düzenlendi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Şimşek tarafından verilen konferansta 2030 tarihinde Türkiye öncülüğünde İslam Medeniyetinin yeniden yükseleceği belirtildi. 

Bu gün dünyanın 200 yıllık Batı medeniyetinin çöküş sürecini yaşadığını söyleyen Şimşek, ’’Yeni medeniyet İslam medeniyetidir. 19. ve 20. yüzyıl batı medeniyetinin yüzyılıdır. Batılı entelektüeller 21. yüzyılında Batı medeniyetinin bu insanlığı taşıyamayacağını söylüyorlar. Bu nedenle 21. yüzyıl bir medeniyetler çatışmasının yaşandığı yüzyıldır. Batılıların söylediğine göre 2030 yılı İslam medeniyetinin hakim olacağı yıldır. Batı Medeniyeti miyopi kavramını tartışır duruma geldi. Yani Batı medeniyeti kendi geleceğini artık göremez duruma geldi. Bir medeniyet 40 yıl, 70 yıl ilerisini göremezse artık o medeniyette çöküş başlamıştır demektir. Medeniyetin dini inancında, siyasi unsurlarında ve ekonomik unsurlarında görülen çürüme çöküş sürecini hızlandırır’’ dedi.

Batı medeniyetinin çöküş tarihinin 2007 olduğunu iddia edem Şimşek, Türkiye’de 3 tarihin çok önemli olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

’’1807 Türkiye'de Batılılaşmanın tarihi, 1908 İkinci Meşrutiyet'in ilanı ve Abdülhamit Han’ın indirilmesiyle Batılılar devlete el koymuşlardır ve 2007 Ümraniye’de el bombalarının bulunmasıyla Ergenekon denilen bir yapının fili varlığı ortaya çıkmıştır. Ergenekon’un yapısının başlangıcı 1807'ye dayanmaktadır. 2007 aynı zamanda Batı medeniyetinin Mortgage sisteminin çökme yılıdır. Aynı zamanda şimdiki Cumhurbaşkanı'nın seçildiği tarihtir. İlk defa İslam geleneğine dayalı bir Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu tarih devletin zihniyet dönüşümünün başlangıç tarihidir. 2007 yılı Batı medeniyetinin çöküş tarihi ve İslam medeniyetinin, dolayısı ile Türkiye'nin yükselişe geçme tarihidir.’’

Bu gün 15- 25 yaş aralığındaki gençler 15 yıl sonra Türkiye'yi yönetecek nesiller olduğuna dikkat çeken Şimşek, bu nedenle bu yaştaki gençlerin kendi medeniyet değerlerimize göre yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hz. Peygamber’in yeni nesil yetiştirmedeki uyguladığı yol ve yöntemleri anlatan Şimşek, şöyle devam etti.

’’Bizi PKK, paralel yapı ve terörle uğraştırıyorlar. Bunların hepsi oyalama taktiğidir. Bunlarla asıl hedef İslam medeniyetinin ve Türkiye'nin ilerlemesini, yükselmesini durdurmaktır. Bakınız bütün işler yolunda gitmesine rağmen 10 yıldır YÖK ve Milli Eğitim sistemi içerisinde kendi değerlerimiz ön plana çıkaracak bir sistem kurulamamıştır. Bunun yerine hala siyaset karambol işlerle uğraştırılıyor. Bir eli Kuran’ı Kerim’de, bir eli dünya teknolojinde yeni nesiller yetiştirilmelidir. Kalbi Allah diyecek, beyni teknoloji üretecek yeni nesiller. Türkiye'de kendi medeniyet anlayışına uygun insanlar yetiştirilmedir. Dünyada 8 medeniyet bulunmaktadır. Bunlardan 7 si materyalist anlayıştaki medeniyetler olup, sadece biri tevhit inancı olan İslam medeniyetidir ve bunlar içerisinden batı medeniyetini yıkacak sadece İslam medeniyetidir. Bunun için batı medeniyeti her defasında İslam medeniyetinin önünü kesmeye çalışmıştır. Yakın zamana kadar ABD, askerle İslam medeniyetinin önünü kesmeye çalışırken, bugün askeri devreden çıkararak, İslam inancı görünümlü yapıyla İslam medeniyetinin önünü kesmeye çalışmaktadır.’’

Yenidünyanın 2030’da Türkiye üzerinden doğacağını ve bunun için yeni bir eğitim sistemi ile bu nesli hazırlamak gerektiğine işaret eden Şimşek, gençlerimizi bir kendi tarih şuuru, iki din şuuru ve üç dil şuuru ile yetiştirmek gerektiğini sözlerine ekledi.   

Şimşek, konuşmasını sonunda salonda bulunanların sorularını da cevapladı.

Konferansa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan, eski belediye başkanı Adem Tuğluca, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

osman1.jpgosman2.jpgosman3.jpgosman4.jpgosman6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.