Çubuk'ta üniversiteliler cadde ve sokakları temizledi

Çubuk'ta üniversiteliler cadde ve sokakları temizledi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Çubuk ilçesinde cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yaptı.

Yaklaşık 50 öğrenci, Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün katkılarıyla hazırladıkları "Kirli Çevre Siyah Bir Dünyadır" sosyal sorumluluk projesi kapsamında sabah ilçe merkezinde toplandı.

Eldiven takıp yelek giyen öğrenciler, süpürge ve küreklerle müzik eşliğinde cadde, sokak ve iş yerlerinin önü ile kaldırımları temizledi. Öğrenciler, yerlere izmarit ve çöp atanları da uyardı.

AYBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, öğrencilerin temizlik işçileri gibi bir gün çalışarak hem işçilerin duygularını hissettiğini hem de temizlik konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Karakaya, "Sosyal projeler üniversite ve öğrencilerin halkla bütünleşmesini sağlıyor. Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalarla örnek olması önem arz ediyor. İnşallah bu çalışmamız aralıklarla devam edecek." dedi.

Öğrencilerden Ceren Çamlı ise herkes çevreyi temiz tutarsa, temizlik çalışması yapmaya gerek kalmayacağını ifade etti.

İlçe sakinlerinden Mehmet Ali Özer de çalışmaları ve duyarlılıklarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Esnaf Halil Arslan ise çevre temizliği konusunda bundan sonra daha duyarlı davranacaklarını dile getirdi.

Hasan Akyol, esnaf olarak önce kendilerinin çevre konusunda duyarlı davranması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim önce kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Gördüğünüz gibi şu bölgeden en az yüz izmarit çıktı. Burada çöp konteynerimiz var ama hiçbir vatandaş gidip oraya atmıyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum