Çubuk'ta "Teröre Lanet Yürüyüşü" Düzenlendi

Çubuk'ta "Teröre Lanet Yürüyüşü" Düzenlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği ve Çubuk Kent Konseyince düzenlenen yürüyüşe Çubuk Belediye BaşkanıTuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, tekbirler ve terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Din görevlisi Alaattin Durmuş'un Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Merkez Cami imamlarından Lokman Öztürk, şehitler için dua okudu.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.Avan, "Görevi başında olan bütün askerlerimize ve polislerimize başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Şehit aileleri ve Çubuklular olarak onları destekliyoruz. Burada tüm komutanlarımıza sesleniyoruz; bizler asker olmaya hazırız. En azından askerlerimizin temizlik işlerini yapar, bulaşıklarını yıkarız" diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise "Biz Çubuklular olarak nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz" dedi.Acehan, "Ülkemizi, kaos ortamı yaratarak eski karanlık günlere döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdırlar ki bu necip millet, daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi vakarını koruyacak, kandan ve terörden nemalanan bu odaklara asla izin verilmeyecektir. Ülkemizde iç savaş çıkartmak için çaba sarf eden tüm odakları şiddetle ve nefretle bir kez daha kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehit babası ve aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan Ramazan Gergin de terörü lanetleyerek, "Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse yıkamayacaktır ve yıkmaya da cesaret edemeyecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Caddesi'nde çeşitli sloganlar atarak eski Şabanözü Kavşağı'na kadar yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Sürücüler, korna çalarak, çevredeki binalarda bulunan vatandaşlar ise Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe katılanlara destek verdi.

Kaynak:https://www.haberler.com/cubuk-ta-terore-lanet-yuruyusu-duzenlendi-7619122-haberi/?oku=1

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum