Çubuk'ta tarihi bina restore edilecek

Çubuk'ta tarihi bina restore edilecek

Çubuk'ta Cumhuriyet tarihinde kaymakamlık lojmanı olarak da kullanılan tarihi bina Çubuk Belediyesi tarafından restore edilecek.

Çubuk Belediyesi, tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 20 tarihi binaya ev sahipliği yapan ilçede belediye öncülüğünde sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında, kentin simge yapılarının bulunduğu Yavuz Selim Mahallesi'ndeki tarihi bina restore edilmek üzere kamulaştırıldı.

Çevre halkının "Kaymakamlık Lojmanı" olarak adlandırdığı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında birçok kaymakama ev sahipliği yapan, içerisinde yalnız yaşayan Hayriye Balcı ismindeki kişinin de ölümüyle terk edilen tarihi bina, belediye tarafından satın alındı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Belediyemiz tarafından Mazhar Bal Konağı 101 bin 610 TL’ye kamulaştırıldı. Restorasyon çalışması için anıtlar kurulu ve Ankara Valiliği nezdinde gerekli başvurularımızı da yaptık. Kamulaştırılması tamamlanan tarihi bina için hazırlanacak restorasyon projesi tarihi yapıların restorasyonu için emlak vergi gelirlerinden oluşturulan fondan alınacak ödeneğin ardından uygulamaya geçirilecek.

1930'lu yıllarda yapılan ve bölgesel Ankara evi mimari özelliğine sahip konak, toplamda 167 metrekarelik bir alan üzerinde 225 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. İki katlı konakta, 6 oda, 2 sofa, 2 banyo bulunuyor. Aslına uygun şekilde yürütülecek restorasyon çalışmasının ardından bina yeni işleviyle Çubuk halkının hizmetine açılacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum