Çubuk'ta SGK açıldı

Çubuk'ta SGK açıldı

Çubuk'ta Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) hizmet binası, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ak Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve Ankara Valisi Kemal Önal'ın da katıldığı törenle açıldı.

Çubuk'ta Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) hizmet binası, Bakan Atalay, Ak Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ankara Valisi Kemal Önal, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkan Vekili Halil Soba, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Yukarı Çavundur Belediye Başkanı ve Ak Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Lokman Özden'in katıldığı törenle açıldı.



Yağmur altında düzenlenen törende, folklor gösterisi yapan ilköğretim öğrencilerine teşekkür eden Atalay, öğrencilerin kapalı yere alınmasını istedi.

GÜÇLÜ BİR DEVLET
Beşir Atalay, törendeki konuşmasında, Çubuk'a önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, ''Artık Sosyal Güvenlik Kurumuna her hangi bir ödemeniz olduğunda faturalarınızı alıp Ankara'ya gitmeyeceksiniz. Orada kuyruk çilesi çekmeyecek, evrak eksik diye geri dönmeyeceksiniz. Doğrudan gelip burada, tanıdığınız memurlardan işlemleri yaptıracaksınız. Bu çok önemli. Bütün bunlar güçlü bir devletin, yönetimin ortaya koyabildiği şeylerdir'' diye konuştu.


Organize Hayvancılık Projesi hakkında da bilgi veren Atalay, ''Esenboğa Havaalanı, Çubuk sınırlarında. Alanın kötü kokudan kurtulması için Organize Hayvancılık Projesi er yada geç hayata geçecek. Projeye ilişkin tesisin kurulacağı yerde kamulaştırmayla ilgili sorun var. Bu yüzden süreç uzuyor'' dedi.

Atalay, Organize Hayvancılık Projesine dahil olmak istemeyen besiciler için de ucuz kredi konusunda yardımcı olmak üzere çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından Beşir Atalay, Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni binasını açtı.


Binayı gezerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, gazetecilerin Çubuk'ta polis sayısı yetersiz polis sayısını artıracakmısıız sorusu üzerine Atalay;  polis sayısının yetersiz olduğunu belirterek, bu sayının arttırılması için yeni çalışmaları olduğunu söyledi.

İhtiyacın giderilmesi için polis okullarından mezun olanların yanında üniversite mezunlarının da polis olarak kuruma alındığını belirten Atalay, ''Her 250 kişiye bir polis düşmesi gerekiyor. Ancak Türkiye sayı olarak standartların altında. Yakında üniversite mezunlarından 10 bin polis daha alacağız. Böyle böyle sayıyı arttıracağız'' diye konuştu.


İŞTE ÇUBUK'A AÇILAN SGK BİNASINDAN GÖRÜNTÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum