Çubuk'ta seracılık kursu açıldı

Çubuk'ta seracılık kursu açıldı

Çubuk'ta "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" kursu açıldı.Çubuk Ziraat Odası ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik, "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" eğitim programı düzenlendi.

Çubuk Ziraat Odası ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik, "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" eğitim programı düzenlendi. 

Çubuk Ziraat Odası Eğitim Salonu'nda 2 grup halinde düzenlenecek kurs, 3 ay sürecek ve kursiyerlere toplam 360 saat eğitim verilecek.

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 milyon nüfusa sahip Ankara'ya her mevsim kaliteli ve ucuz sebze yetiştirme amacıyla seracılığı geliştirmek istediklerini ifade etti.

Seracılıkla çiftçinin gelir imkanının da artacağını dile getiren Gülle, şunları söyledi: 

"Bu aylar çiftçinin en boş olduğu günler. Biz de bu boş dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için ziraat danışmanımızla bir karar aldık, ‘kış aylarında çiftçilerimize eğitim vererek, sertifika verelim ve bilgilendirelim’ dedik. Şu anda ilk olarak çiftçilerimizin talebi yönünde seracılık kursu açtık. Bu kursa ilk etapta 50 çiftçimiz başvurdu ve eğitimine başladık. Bizim amacımız, yanı başımızda olan Başkent Ankara'da 5 milyon insan yaşamakta ve bu nüfusa en kaliteli ürünü yetiştirip, en ucuz fiyata satmaktır. Çiftçilerimizi kuru tarımdan, sulu tarıma geçirerek, ilçemizde seracılığı yaygınlaştırmak ve bu seracılığı profesyonel anlamda yapmaktır." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum