Çubuk'ta sanat, beceri ve tasarım atölyesi açıldı

Çubuk'ta sanat, beceri ve tasarım atölyesi açıldı

Çubuk'ta belediye tarafından sanat, beceri ve tasarım atölyesi açıldı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce hayata geçirilen "Sanat Atölyesi" kapsamında, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki tarihi Konyalı Terzi Musa Ünsal Konağı'nda sanat, beceri ve tasarım atölyeleri kuruldu.

İki katlı binada "Köylü Ressam" mahlasını kullanan Halil Basri Uluğ tarafından 8 yaş üzeri, isteyen herkese ücretsiz resim başta olmak üzere beceri ve tasarım dersleri veriliyor.

Sanat atölyesinin ilçede yaşayanların sanatsal yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla belediye tarafından açıldığını belirten Uluğ, ilk günden çok fazla taleple karşılaştıklarını söyledi.

İlçede ilk defa bir sanat atölyesi açıldığını kaydeden Uluğ, "Başta gençlerimiz ve yetişkinlerimizin olduğu yaş gruplarıyla başladık. Bütün gruplarımızda karakalem çalışmalarımızla derslere başladık daha sonra sulu boya, akrilik yağlı boya ve maket çalışmalarıyla devam edeceğiz. Bunların hepsinde de ayrı ayrı derslikler olacak. Maket olarak ilk planda kendi bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş olan konaklarımız ve evlerimizi yaparak başlayacağız. Daha sonra de değişik bölgelerdeki kültürümüzü yansıtan maketlerle devam edeceğiz. Tarihi bir konağın böyle bir sanat atölyesine çevrilmesi ayrı bir hava katıyor. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi nedeniyle Belediye Başkanımıza ve yetkililerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu tür atölyeler sayesinde gençlerin sosyalleşerek beceri kazanacağını vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da, "Çocuklarımız, geçlerimiz bizim geleceğimiz. Onlara yetenekleri doğrultusunda güzel bir gelecek hazırlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Atölyemiz sadece çocuklar ya da geçler değil tüm yaş guruplarına da hizmet vermektedir. Hedefimiz ilçemizi sanatın da merkezi yapmaktır." dedi

Sanat atölyesini çok sevdiğini dile getiren kursiyerlerden Hümeyra Özkan, "Resmi çok seviyorum. Kursu da çok sevdim." ifadesini kullandı.

Özellikle velilerin de çocuklarıyla etkinliklere katılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Büşra Özkan ise, "Anne çocuk etkinliklerine çok önem veririm. Bu yüzden kızımla birlikte Çubuk Belediyemizin açtığı resim, sanat kursuna geldik. Çok eğlenceli. Beraber olduğumuz için de daha mutlu oluyoruz. Açılan kurs nedeniyle çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.