Çubuk'ta Regaib Coşkusu

Çubuk'ta Regaib Coşkusu

Regaib Kandili Çubuk'ta coşku ile kutlandı.

Çubuk Merkez (Camii Kebir) Camii'nde, Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi. Kandil gecesini idrak etmek isteyen vatandaşlar camiyi doldurdu. Mübarek gecede eller semaya açılarak dualar edildi. Namaz öncesi Camiye gelen vatandaşlara şekerleme ikram edildi.


Kur'an Tilaveti , mevlidi şerif ve ilahilerle başlayan kandil gecesi Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında üç ayların önemine değinen Müftü Ali Canbolat şunları söyledi"Regaib Gecesi, İslam âleminde hicri 480 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Bizim için Üç Aylar'ın ilk cuma gecesi olan bu gece, Allah'a çokça yalvarmak, dua etmek ve af dilemek için bir vesile olmasıyla önem kazanır. Zaten Allah, her zaman bize, "Bana dua edin ki, size icabet edip duânızı kabul edeyim" kudsî dâvet ve vaadiyle müjde veriyor.

Nebiler Serveri(sas), "Recep Allah'ın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır." buyurarak bu zaman dilimlerinin önemine dikkatimizi çeker. O'nun "Allah'ım! Hakkımızda Recep ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a eriştir." diyerek Rabb'ine büyük bir coşku ve kalbî yönelişle dua ettiği bu günlerde, Allah'ın rahmet ve mağfireti, elbette diğer günlerden daha fazladır. İnsan, beşer olarak hem günah, hem de sevap işlemeye istidatlı bir varlıktır. Önemli olan, kişinin tövbe ederek günahtan sevâba dönmesidir. Nitekim Efendimiz (sas), "İnsanoğlunun her biri hata edicidir. Ancak hata edenlerin en hayırlısı (hatasını anlayıp pişman olarak) tevbe edenlerdir." buyurarak bu hakikate işaret etmiştir. İşte Recep ayıyla birlikte bir kere daha bu rahmete kavuşmuş bulunuyoruz.

Bu gecelere mahsus özel ibâdetler yoktur. Olsaydı, Peygamberimiz'den sahih bir emir bize ulaşırdı. O zaman da bu ibadetleri yapmayanlar günahkar olurdu. Bu gecelerde yapılacak her türlü ibadet ve zikirler nâfile bir sünnet hükmündedir. İsteyen her mümin, başta namaz kılmak olmak üzere, duâ etmek, Kur'ân okumak ve salavat getirme gibi istediği zikirleri yapabilir. İsterse hiçbir ibâdet yapmaz, günahkâr da olmaz. Ama, kârdan zarar eder ve sevâptan mahrum kalır. Bu gecelerde özellikle nefis muhasebesi yapıp tövbe edenler kazanır.

Müftü Ali Canbolat'ın duası ve yatsı Namazının kılınmasının ardından kandil proğramı sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.