Çubuk’ta öğrencilerden şiir ve türkü dinletisi

Çubuk’ta öğrencilerden şiir ve türkü dinletisi

Çubuk'ta öğrenciler tarafından düzenlenen şiir ve türkü dinleti programında önemli şair ve bestekarlar anılarak, eserleri seslendirildi.

Tarihi Bekir Ağalar Konağı Etkinlik Salonu'nda düzenlenen programa, İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Prof. Dr. İbrahim Agah Çubukçu, Çubuk Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Alcan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Alcan, programın açılışında yaptığı konuşmada, 3 aylık edebiyat öğretmeni Meryem Güllü’nün isteği ve özel çabasıyla bu dinletinin düzenlendiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Parmaksız ise öğretmen Meryem Güllü’nün ve öğrencilerin ısrarı üzerine program katıldığını belirterek, "Hocamın ses tonunda, bizim okulun bu program çok ihtiyacı var gibi bir ifade vardı. Daha sonra Prof. Dr. İbrahim Agah Çubukçu hocamı aradım ve 'Bilgimizin ve sanatımızın zekatını ödeme vakti geldi hocam' dedim ve buraya geldik" diye konuştu.   

Bazı yazar ve bestekarların hayatlarından kesitler aktaran Parmaksız, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, "Şehitliklerde, mezar taşlarında bir ismi gördüğünüz zaman, bu vatan için, bu din için öldüğünü unutmazsanız ve özellikle de hanımlar, beyler ileride olacak çocuklarımıza da bunu öğretirseniz, bu bayrak bu semalardan inmeyecek, bu ezan bu semalardan hiç susmayacak" dedi.

Daha sonra Parmaksız ile öğrencilerden Enes Dellal, Furkan Özaydın, Zeynep Erol, Muhammed Gündoğmuş, Nurgül Koç, Uğur Çavdar, Fatma Doğan, Tahsin Yılmaz, Zeynep Akıl ve Samet Kara, şiirler okudu.

Programın sonunda öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu koro tarafından konser verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.