Çubuk’ta Kutlu Doğum Haftası Dolu Dolu Geçecek

Çubuk’ta Kutlu Doğum Haftası Dolu Dolu Geçecek

Çubuk’ta her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan kutlu doğum haftası programı belli oldu.

Çubuk İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programı etkinlikleri çerçevesinde 14 Nisan tarihinde Müftülük Konferans salonunda açılış merasimi ve çeşitli ziyaretlerle başlayacak.Konu hakkında açıklama yapan Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat programlar hakkında bilgi vererek, "Her yıl olduğu gibi bu yılda 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası kutlanacaktır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık bin 500 adet dini içerikli kitap ve yaklaşık 750 adet gül, kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaflara dağıtılmak üzere hazırlanmıştır.

 

Kutlu Doğum Haftası’nın dolu dolu geçeceğine değinen İlçe Müftüsü Canbolat, "Hastane ziyareti, ilçe idarecilerine ziyaret,Huzurevi ve Yetiştirme yurdu ziyareti, şehit ailelerine ziyaret, mezarlık ziyareti ve gazilerimize ziyaretler gerçekleştirilecektir.

 

Yerel Radyodan bilgi yarışması, kan bağışı ve  çeşitli konferanslar verilecektir.Bunların akabinde Camilerimizde Kutlu doğum aşı dağıtımı gerçekleştirilecektir.

 

 Sevgili peygamberimizi anlamak, onun örnek ahlakını ve yaşayışını insanlara sunmak çok önemli. Bu sene sevgili peygamberimizin merhameti konusunu işleyeceğiz. Özellikle cinayetler ve kadına şiddetin yaşandığı şu günlerde sevgili peygamberimizi örnek alarak insanlara tüm canlılara özellikle kadınlara ve çocuklara karşı şefkatli ve merhametli olunmalı. İnsanlarımız bu haftayı fırsat bilerek birbirlerini sevmeli, saygılı olmalı birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalılar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.