Çubuk’ta kurban hareketliği başladı

Çubuk’ta kurban hareketliği başladı

İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarına sahip Çubuk ilçesinde Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Ankara'da ve çevre ilçelerinde kurbanlıklar pazarlarda yerini almaya başladı. Çubuk Canlı Hayvan Pazarı sağlık kontrolünden geçirilmiş kurbanlıklar pazarları doldurmaya başlarken, vatandaşları da kurbanlık alma telaşı sarmaya başladı.

Erken kurban almanın avantajlı olduğunu düşünenler, Canlı Hayvan Pazarı'nın yanı sıra Girişim Et Entegre Üretim Tesisi'nde ve Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında kurbanlıkları şimdiden seçip ayırtıyor.              

Bu yıl et fiyatlarında yaşanan artış, kurbanlıklara da yansıdı. Erkek dana kurbanlığın liraya ulaşan canlı kilogramı, kurban hisselerinin bin-bin 500 lira arasında değişmesine neden olurken, küçükbaş hayvanlar ise 500 ila 800 liradan alıcı bekliyor.

Diyarbakır’dan kurbanlık büyükbaş hayvan getirdiğini söyleyen esnaftan Mahmut Koşan, bu yıl hayvancılıkla uğraşan herkesin para kazandığını söyledi.

Pazarda canlılığın bayrama yaklaştıkça arttığını anlatan Koşan, "Besicilerin durumu geçtiğimiz yıllara göre iyi, et para ediyor. İnşallah esnafın elindeki kurbanlıkların hepsi satılır. Allah herkesin işini rast getirsin" dedi.

Kaynak:http://www.haber7.com/ankara/1540831-cubukta-kurban-hareketligi-basladi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.