Çubuk'ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Çubuk'ta Kerbela Şehitleri Anıldı

Çubuk ilçesinde Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Çubuk’ta Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin ve Hasan Hüseyin Karakuş, Ak Parti Çubuk Kadın Kolları Başkanı Nuran Koç, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından ile Ak Parti Çubuk Kadın Kolları tarafından organize edilen etkinlik ilk olarak Atatürk Parkı’nda yapılan duayla başladı. Daha sonra Başkan Acehan tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
Etkinlik daha sonra tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda bayanlara yönelik düzenlenen ’10 Muharrem ve Kerbela Şehitlerini Anma’ programıyla devam etti. 
İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Tahir Emin Koç tarafından okunan Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başkan Acehan, Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edildiğini anlatarak, o acı olaydan çıkarılacak büyük dersleri anlamak için toplandıklarını söyledi.
İnsanlığın ve İslam dünyasının Kerbela olaylarını 1377 yıldır unutmadığını ve bundan sonrada kıyamete kadar unutmayacağını vurgulayan Başkan Acehan, şunları söyledi:
’’Hiç kimse, hiç bir toplum ve hiç bir devlet yöneticisi zulümle abad olmaz. Zulmün mutlaka insan ve toplum vicdanında yansıyan, geri dönen bir yönü vardır. Cenabı Allah bütün günahları, bütün yanlış hareketleri ve kötülükleri Es-Sabur -sabır sıfatıyla öte dünyaya bıraka bilir. Ama zulmedenlerin ve zalimlerin cezalarını kesinlikle ertelemez. 10 Muharremden çıkaracağımız ders, kişisel olarak hiç kimseye zulmetmememiz gerektiğidir. Özelliklede yöneticilerin, devlet idaresinde görev almış insanların hak ve adaletten ayrılmamaları, adaletle hükmetmeleri ve kesinlikle kişilere ve toplumlara zulmetmemesi gerekmektedir. Bu hem Cenabı Allahın emridir hem de 10 Muharrem’den çıkaracağımız bir derstir.’’ 
Hz. Hüseyin ve yakınlarının zulme karşı onurlu direniş gösterdiklerini aktaran Ak Parti Çubuk Kadın Kolları Başkanı Nuran Koç ise, 10 Muharrem’in doğru okunup anlaşılması gerektiğini ifade ederek, ’’Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin yüreğinde unutulmaz izler bırakmıştır. Bizler bu hadisenin matemini tutarken, aynı acıların bir daha yaşanmamsı için Muharremi doğru okuyup anlamaya her zamankinden daha çok muhtacız’’ dedi. 
Daha sonra konuşan Hatice Şanal’da, tarihte 10 Muharrem’de yaşanan olayları ve sonuçlarını tarihlerine göre sıralayarak anlattı. 
Konuşmaların ardından Kerbela şehitleri için dua okunarak, aşure ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.