Çubuk’ta kadınların sosyal mesafeli sinema keyfi

Çubuk’ta kadınların sosyal mesafeli sinema keyfi

Çubuk’ta pandemi nedeniyle uzun zaman aradan sonra ilk defa kadınlar sinema keyfi yaşadı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi ve Belediye işbirliğinde yapılan etkinliğe sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak Aile Destek Merkezi’nde çeşitli el becerileri kurslarına katılan çok sayıda kadın katıldı. 

Çubuk Belediyesi Meclis ve Çok Amaçlı Salonda bulunan dev ekranda gösterilen sinema etkinliğinde kadın kursiyerler, Kore Savaşı sırasında yaşanan bir hikayeden esinlenilerek çekilen ‘Ayla’ filmini izledi.

Senaryosu Yiğit Güralp'e ait olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Kore Savaşı sırasında bulduğu beş yaşındaki kimsesiz bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Aralarında ilk kez sinemaya gidenlerin de bulunduğu kadınlar, ‘Ayla’ filmini izlerken duygulu anlar da yaşadılar.

 Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mesçioğlu, beğenerek izlediği filmi kursiyerlerinin de çok beğendiğini söyledi.

Kısıtlamaların ardından böyle bir sosyal etkinliğin çok önemli olduğunu dile getiren Mesçioğlu, ‘’Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlarımız zor günler yaşadılar. Biz de bu sürecin verdiği yorgunluğu atlatmaları için kadınlarımıza sosyal faaliyetler yapmaya başladık. Kadınlarımızın kültür sanat etkinliklerine katılmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda çalışmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.