Çubuk'ta Kadın Hastalıkları Konferansı Düzenlendi

Çubuk'ta Kadın Hastalıkları Konferansı Düzenlendi

Çubuk'ta Kadın Hastalıkları Konferansı Düzenlendi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, hastane olarak özellikle kadın ve çocuk sağlığına yönelik çeşitli eğitimler vermek için halka inmeye karar verdiklerini söyledi.

İlk buluşmalarını Çubuk’ta öğrencilerle gerçekleştirdiklerini anlatan Üstün, "Gençlerimizle buluşarak kadın salığı ile ilgili ilk bilgileri kadın doğum uzmanlarından tarafından duymalarını istedik. Katılımcılar çok faydalandılar." dedi.

Önümüzdeki haftanın Dünya Engelliler Günü olduğuna dikkat çeken Üstün, engellilere yönelik üreme sağlığı bakımından da eğitimler vereceklerini ifade ederek, "Engelliler bizim özellikle ilgilenmemiz gereken kırılgan bir kesimimiz. Engellilerimize yönelik üreme sağlığı bakımından eğitimler vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Onların gelmesinden çok bizler onların ayağına giderek üreme sağlığı, kadın hastalıkları ve diğer konularda eğitimler vereceğiz. Bizim mutlaka engellilerimize ulaşıp bu hizmetleri sunmamız gerekiyor." diye konuştu.

Hastane olarak normal doğumu önerdiklerini dile getiren Üstün, şunları söyledi:

"Sezeryan ile doğumlarda anesteziye bağlı hastayı kaybedebiliriz. Dolayısıyla ufacık bir problem yapsak bu sefer bütün komplikasyonları arttırırız. 2016 yılında sadece sezeryan ile doğum yapmasından dolayı ölen 7 anne var. Bunlardan biri karın içinde enfeksiyon oluşması nedeniyle, diğeri bağırsak düğümlenmesi nedeniyle bir diğeri de annenin akciğerinde anesteziye bağlı olarak pıhtı atmış olması nedeniyle. Dolayısıyla sezeryan hiçbir şekilde masum doğum şekli değildir ve bir operasyondur. Sadece mutlak zorunluluk halinde yapılmalıdır."

fft256_mf26017937-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.